Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Προκλητικό: Χωρίς ογκολόγο το Νοσοκομείο Αμμοχώστου εδώ και ένα μήνα!

Χωρίς ογκολόγο παραμένει εδώ και ένα μήνα το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου με αποτέλεσμα οι ασθενείς της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου να υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στα νοσοκομεία των άλλων πόλεων για να εξεταστούν.

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη ογκολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Εδώ και ένα μήνα διακόπηκε το πρόγραμμα επισκέψεων εξειδικευμένου ογκολόγου στο Νοσοκομείο της επαρχίας Αμμοχώστου, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός ασθενών να στερηθεί των υπηρεσιών ιατρού με την εν λόγω ειδικότητα, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στα νοσοκομεία άλλων πόλεων για να εξεταστούν.

Το θέμα έφερε στο προσκήνιο ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Κυριάκος Χατζηγιάννης ο οπίος με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας ζητά επιτακτικά τη συνέχιση των επισκέψεων ιατρού με ειδικότητα ογκολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Ο κ. Χατζηγιάννης τόνισε ότι η διακοπή του προγράμματος των επισκέψεων ογκολόγου χωρίς αμφιβολία θα ταλαιπωρήσει πολλούς ασθενείς και θα επιβαρυνθούν με αχρείαστο κόπο και έξοδα κυρίως οι ευάλωτες ομάδες του τοπικού πληθυσμού αφού θα πρέπει να μεταβαίνουν εκτός επαρχίας τους για να μπορέσουν να εξεταστούν από ογκολόγο.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου