Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Εφέσεις για στελέχη του ΑΚΕΛ

Τρεις εφέσεις καταχωρήθηκαν χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας που αφορούν στην κράτηση των στελεχών του ΑΚΕΛ Βενιζέλου Ζαννέτου, Χρίστου Αλέκου και του επιχειρηματία Αντώνη Ιωακείμ.

Με τις εφέσεις ζητείται να ακυρωθεί η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου με την οποία τέθηκαν υπό 7ήμερη κράτηση οι τρεις ως ύποπτοι για την υπόθεση του τ/κ ακινήτου και της επένδυσης της Cyta στη Δρομολαξιά.

 Ουσιαστικά και μέσα από τις εφέσεις επιχειρείται να περάσει η θέση ότι πρόκειται για συλλήψεις με πολιτικά κίνητρα και για να πληγεί το ΑΚΕΛ. Στους λόγους εφέσεων αναφέρεται ότι το πρωτόδικο δικαστήριο λανθασμένα αποφάσισε όσον αφορά στη γνησιότητα της μαρτυρίας, η οποία όπως εκφράζεται ο ισχυρισμός, αποτελεί προϊόν συναλλαγής. Επίσης άλλος λόγος έφεσης αναφέρεται ότι με τις συγκεκριμένες συλλήψεις επιχειρούνται αλλότριοι σκοποί, δηλαδή να πληγεί το ΑΚΕΛ. 

Η έφεση πιθανόν να εξεταστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο την ερχόμενη Τρίτη, ενώ σημειώνεται ότι το διάταγμα κράτησης των τριών λήγει την Πέμπτη. Στο μεταξύ, η Γενική Εισαγγελία δεν προτίθεται να προχωρήσει στην καταχώρηση έφεσης κατά της χθεσινής απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας να αφήσει ελεύθερους τους τρεις κρατούμενους για την υπόθεση με τις μίζες στη Cyta. 

Τα αδέλφια Γιάννης και Γρηγόρης Σουρουλλάς και ο Ορέστης Βασιλείου αφέθηκαν ελεύθερα αφού κρίθηκε ότι το διάστημα που τελούσαν υπό 8ήμερη κράτηση δεν αξιοποιήθηκε ως έπρεπε. Για την ίδια υπόθεση τελεί υπό τριήμερη κράτηση στο Νοσοκομείο Λευκωσίας ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Cyta Στάθης Κιττής.

 Πάντως οι εξελίξεις αυτές δεν αλλάζουν τους σχεδιασμούς της Αστυνομίας που συνεχίζει τις ανακρίσεις της και δεν αποκλείεται εντός της επόμενης εβδομάδας να προχωρήσει στην καταχώρηση υπόθεσης στο Δικαστήριο για τα στελέχη της Cyta και τον κ. Κιττή. Σημειώνεται ότι εντός των επόμενων ημερών και αφού συμπληρωθούν όλα τα κενά, θα ανοίξει και το μεγάλο κεφάλαιο που αφορά σε αυτή καθ' εαυτή την επένδυση της Cyta και του Ταμείου Προνοίας με το ακίνητο, επένδυση που από 1,5 - 2 εκατ. ευρώ τελικά εκτοξεύτηκε στα 27 εκατ. ευρώ. 

Και για την υπόθεση αυτή αναμένεται ότι θα γίνουν συλλήψεις, ενώ δεν αποκλείονται άλλες εξελίξεις αναλόγως των μαρτυριών που θα προκύψουν.


- Source://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου