Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Περιοδεία Μπαν Γκι-μουν στη Μέση Ανατολή

Περιοδεία στη Μέση Ανατολή θα κάνει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν για να ενισχύσει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ την Τρίτη.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ΓΓ του ΟΗΕ θα επισκεφθεί την Ιορδανία, τη Ραμάλα και την Ιερουσαλήμ σε μια περιοδεία που έχει ως στόχο την ενίσχυση των ειρηνευτικών συνομιλιών, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΟΗΕ Εντουάρντο ντελ Μπούι.

Στην Ιορδανία ο κ. Μπαν θα συναντήσει το Βασιλιά Αμπντουλάχ ΙΙ και τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

Στη Ραμάλα θα επισκεφθεί τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ράμι Χαμνταλάχ. Θα επισκεφθεί επίσης και τον τάφο του Γιασέρ Αραφάτ.

Στο Ισραήλ, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Σιμόν Πέρες και τον Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου και θα επισκεφθεί τον τάφο του δολοφονημένου Πρωθυπουργού Γιτζάκ Ραμπίν καθώς και το Μνημείο στο Όρος Χερζλ.

Η περιοδεία θα δώσει την ευκαιρία στον ΓΓ του ΟΗΕ να συναντηθεί και με τους διαπραγματευτές των δύο πλευρών και τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ Μάρτιν Ίντικ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τις συνομιλίες που άρχισαν τον Ιούλιο στην Ουάσινγκτον, την Τετάρτη στην Ιερουσαλήμ.

Source: http://www.cna.org.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου