Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

«Οι ένοχοι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης» - Συνάντηση με ΚΟΠ και τον αρμόδιο Υπουργό, ζητά ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου (ΣΔΚ), μετά τα τελευταία γεγονότα τα οποία ακολούθησαν του ποδοσφαιρικού αγώνα Άρη - Ομόνοια, ο οποίος έγινε το Σάββατο 10 Αυγούστου, στο γήπεδο Πελενδρίου, αποφάσισε, σε χθεσινή έκτακτη συνεδρία του, να ζητήσει την πραγματοποίηση κοινής συνάντησης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και την ΚΟΠ.

Κατά τη συνάντηση ο Σύνδεσμος θα διαβιβάσει συγκεκριμένες εισηγήσεις που σκοπό έχουν την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος αποφάσισε να ζητήσει, επίσης, συνάντηση με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και διαβιβάσει τις εισηγήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για τους τρόπους διεξαγωγής των φιλικών αγώνων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών και το Σύνδεσμο Προπονητών για από κοινού συμπόρευση στα θέματα βίας στα γήπεδα.
Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου θα παραθέσει, εάν χρειασθεί, δημοσιογραφική διάσκεψη μετά τις πιο πάνω συναντήσεις και θα εκθέσει δημόσια τις εισηγήσεις του.

«Καλούμε τα σωματεία όπως συμπορευτούν με όλους τους αρμόδιους φορείς του Κράτους υποδεικνύοντας τους χούλιγκαν, τους οποίους είμαστε βέβαιοι πως γνωρίζουν και οι οποίοι προκαλούν τα κρούσματα βίας στα γήπεδα», προσθέτει.
Ο Σύνδεσμος Διαιτητών εκφράζει την ικανοποίηση του για τις ενέργειες και το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι παράγοντες των δύο σωματείων, Ομόνοιας και Άρη και κάποιοι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι οι οποίοι προστάτευσαν τους Διαιτητές.

«Εκφράζουμε την πλήρη ικανοποίηση μας για την άμεση ανταπόκριση της Αστυνομίας και όλων των αρμόδιων φορέων για τη κινητοποίηση τους και πιστεύουμε ότι με αυτές τους τις ενέργειες εκδηλώνουν την αποφασιστικότητα τους να συμβάλουν στην καταπολέμηση της βίας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι ένοχοι θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης», συμπληρώνει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου αναφέρει, τέλος, ότι λαμβάνοντας υπόψη τις πιο πάνω ενέργειες και τις συναντήσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν, έχει αποφασίσει όπως μη λάβει οποιαδήποτε μέτρα.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου