Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Από 1η Σεπτεμβρίου 8πμ με 4.30μμ το Δημόσιο

Στη δεύτερη φάση αλλαγής ωραρίου εισέρχεται η Δημόσια Υπηρεσία από την 1η Σεπτεμβρίου όπου πλέον θα λειτουργεί από τις οκτώ το πρωί έως τις 4.30 το απόγευμα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν ευελιξία στην προσέλευση μία ώρα αλλά οι Διευθυντές Τμημάτων θα φροντίζουν έτσι ώστε όλα τα γραφεία να λειτουργούν από τις 8πμ έως και τις 4.30μμ.

Πιο συγκεκριμένα οι Δημόσιοι Υπάλληλοι θα μπορούν να προσέρχονται στον χώρο εργασίας τους στις 8πμ και να σχολνάνε στις 3.30μμ ή στις 9πμ και θα σχολνάνε στις 4.30μμ. Ωστόσο οι Διευθυντές Τμημάτων θα πρέπει να μεριμνήσουν έτσι ώστε όλοι οι τομείς της Δημόσιας Υπηρεσίας να λειτουργεί από τις οκτώ το πρωί έως και τις 4.30μμ.

Κάτι που ενδεχομένως να συνεπάγεται και εφαρμογή του συστήματος εναλλαγής ωραρίου μεταξύ των υπαλλήλων των τμημάτων έτσι ώστε να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο να προσέρχονται όλοι οι υπάλληλοι στις οκτώ και να αποχωρούν στις 3.30 το απόγευμα με αποτέλεσμα να κλείνουν οι διάφορες υπηρεσίες από τις 3.30μμ.

Πάντως σημειώνεται ότι το ωράριο αυτό (από τις 8 το πρωί έως τις 4.30 το απόγευμα) ενδεχομένως να μην είναι και για το κοινό, αλλά γίνεται κατανοητό ότι και οι ώρες εξυπηρέτησης του πολίτη θα διευρυνθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το νέο ωράριο ήδη προβληματίζει αρκετούς Δημοσίους Υπαλλήλους, οι οποίοι δηλώνουν ενοχλημένοι και προβληματισμένοι κυρίως μπροστά στο ενδεχόμενο να υποχρεωθούν να προσέρχονται στην εργασία τους εναλλάξ ανά βδομάδα στις 9 και όχι στις 8 το πρωί.

Αυτά τα μηνύματα έλαβε και η ΠΑΣΥΔΥ, η οποία εντός των επόμενων 24ωρων θα εξετάσει το όλο θέμα και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδεχόμενο να καλέσει την Κυβέρνηση να αναστείλει την εφαρμογή της δεύτερης φάσης του ωραρίου της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Κυβερνητικοί κύκλοι ωστόσο, δήλωσαν στην «Κ», ότι η Κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να ικανοποιήσει ένα ενδεχόμενο τέτοιο αίτημα, μιας και το ωράριο έχει ήδη ψηφιστεί από την Ολομέλεια επί διακυβέρνησης Δ. Χριστόφια.

Παράλληλα οι ίδιοι κύκλοι υπενθύμισαν ότι ακολουθεί και τρίτη φάση ωραρίου, η οποία ωστόσο επί του παρόντος δεν έχει ψηφιστεί ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι στην τρίτη φάση ωραρίου, καταργείται η ευελιξία προσέλευσης και πλέον όλοι θα πρέπει να προσέρχονται στις 9 το πρωί και αυξάνεται κατά τριάντα λεπτά η ώρα αποχώρησης, δηλαδή έως τις 5 το απόγευμα. Βάσει των αρχικών σχεδιασμών η 3η φάση ωραρίου της Δημόσιας Υπηρεσίας θα αρχίσει σε ένα χρόνο περίπου, δηλαδή από 1η Σεπτεμβρίου του 2014.
Source: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου