Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Eurogroup: Χωρίς εκπλήξεις πάμε για εκταμίευση και της τέταρτης δόσης

- Δεν αναμένονται ανατροπές ή εκπλήξεις στο σημερινό Eurogroup
- Εγκρίνεται η εκταμίευση της τέταρτης δόσης για την Κύπρο
- Αρχάς Απριλίου €150 εκ. από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και €86 εκατ. από το ΔΝΤ
- Eurogroup και Ecofin συνεδριάζουν και για το πρόγραμμα της Τραπεζικής Ενοποίησης

Πράσινο φως στην εκταμίευση της τέταρτης δόσης του κυπριακού προγράμματος δίδουν οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, που συνέρχονται σήμερα στις Βρυξέλλες.

Το Eurogroup αναμένεται να ενημερωθεί για την έγκριση του νόμου για τις αποκρατικοποιήσεις, που ήταν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης, καθώς, όπως είχε δηλώσει υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, το σώμα είχε ενημερωθεί για την τρίτη αξιολόγηση στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η εκταμίευση των €236 εκατομμυρίων (€150 εκ. από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και €86 εκατ. από το ΔΝΤ) θα γίνει στις αρχές Απριλίου.

Επίσης, στο πλαίσιο των συνεδριάσεων του Εurogroup, σήμερα το βράδυ αναμένεται να συζητηθούν ζητήματα που άπτονται μιας μελλοντικής τραπεζικής ενοποίησης.

Εξάλλου, στο αυριανό Ecofin θα τεθεί εκ νέου το ίδιο ζήτημα, δεδομένου και του πιεστικού χρονοδιαγράμματος το οποίο υφίσταται, λόγω των επικείμενων ευρωεκλογών του Μαΐου, κάτι το οποίο σημαίνει πως η τελευταία ολομέλεια της Ευρωβουλής το αργότερο θα συγκληθεί στα μέσα Απριλίου.

Πηγή: newsit.com.cy

Κάντε share την είδηση και δώστε το δικαίωμα σε όλους να ενημερωθούν.
-> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου