Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Fresh: Παραιτήθηκε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας - Αιφνίδια αποχώρηση - Η παραίτηση θα ισχύσει από τις 10 Απριλίου - Δεκτή από τον Πρ. Αναστασιάδη

Παραιτήθηκε ο Διοικητής της Κεντρικής ΤράπεζαςΛευκωσία: Την παραίτηση του στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, υπέβαλε πριν από λίγο ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανικός Δημητριάδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, o υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ενημερώνει αυτή την ώρα το Eurogroup για την παραίτηση του Διοικητή.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο του κ. Δημητριάδη απαιτείται ένας μήνας προειδοποίηση, για αυτό και η παραίτηση θα έχει ισχύ από τις 10 Απριλίου. Στο διάστημα αυτό ο κ. Δημητριάδης θα χειριστεί τις εκκρεμότητες που έχει ενώπιον του και θα ενημερώσει τον αντικαταστάτη του.

Η επιστολή παραίτησης του κ. Δημητριάδη επιδόθηκε στις Βρυξέλλες από τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, στην παρουσία εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ευχαρίστησε τον κ. Δημητριάδη για τη συνεισφορά του στη μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβληθεί το χρόνο που πέρασε για τη διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία και για τη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Ο κ. Δημητριάδης επικαλείται προσωπικούς λόγους.

Πηγές: philenews & kathimerini.com.cy

ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου