Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Σφαγείου Κοφίνου

Οι εργαζόμενοι του Σφαγείου Κοφίνου συνεχίζουν να παραμένουν εκτεθειμένοι, αφού το κράτος, το οποίο ανέλαβε ουσιαστικά να καλύψει τις οφειλές του Κεντρικού Σφαγείου, που ανέρχονται στα 2,6 εκατομμύρια ευρώ, «σφυρίζει αδιάφορα» αναφέρθηκε στη Βουλή.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συζήτηση του θέματος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής, Αντρέας Φακοντής είπε ότι «δυστυχώς η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα και αυτό έχει διαφανεί μέσα από τις σημερινές αναφορές των διαφόρων εκπροσώπων των Υπουργείων, οι οποίοι μιλούν για τεχνικά ζητήματα, τα οποία ακόμη δεν τους έδωσαν τη δυνατότητα, ενώ έχουν παρέλθει ακόμα πέντε μήνες, να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες και να καταβάλουν στους εργαζόμενους τα οφειλόμενα».



«Αντιλαμβάνεστε», είπε, «ότι οι οικογένειες αυτές δεν έχουν εισοδήματα από τον Οκτώβριο, δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν ακόμα ανεργιακό επίδομα με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας».



Κάλεσε τα αρμόδια Υπουργεία και ιδιαίτερα το Υπουργείο Εσωτερικών όπως προχωρήσει τάχιστα σε σύγκληση σύσκεψης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, για να ξεκαθαρίσουν οι εκκρεμότητες και παράλληλα μέχρι το τέλος Μαρτίου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και όλες οι οφειλές προς τους εργαζόμενους.



Όπως πρόσθεσε το Υπουργείο Οικονομικών έχει δηλώσει στην Επιτροπή Εργασίας ότι έχει τα χρήματα και είναι έτοιμο να τα δώσει φτάνει το ΥΠΕΣ να στείλει προς το Υπουργείο Οικονομικών τα συγκεκριμένα στοιχεία, για να μπορέσει να καταβάλει όλες τις οφειλές προς τους εργαζόμενους.



Είπε ακόμα πως τα μέλη της Επιτροπής ζήτησαν αν αυτό δεν θα είναι εφικτό μέχρι το τέλος Μαρτίου να ενημερώσουν την Επιτροπή κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα να καταβληθεί, έστω μέρος του ποσού, που οφείλουν στους εργαζόμενους και ταυτόχρονα να καθοριστεί χρονοδιάγραμμα, για την πλήρη εξόφληση των οφειλών του Κεντρικού Σφαγείου προς τους εργαζόμενους.



«Εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε μέχρι το τέλος Μαρτίου θα συγκληθεί ξανά η Επιτροπή, για να ζητήσουμε ενημέρωση από τα αρμόδια Υπουργεία», κατέληξε.



Ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου εξέφρασε την απόγνωση των εργαζομένων του Σφαγείου, οι οποίοι όπως είπε «δεν πληρώνονται, αλλά δεν πήραν ούτε τις αποζημιώσεις και τα δικαιώματα τους, παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.


Εξέφρασε ακόμα την ελπίδα όπως οι εργαζόμενοι κληθούν σύντομα σε συνάντηση και ενημερωθούν για την καταβολή των οφειλών τους.


Ο εκπρόσωπος της ΟΗΟ ΣΕΚ Χρίστος Μάμα κάλεσε την κυβέρνηση όπως επιταχύνει τις διαδικασίες, διότι όπως είπε οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.


Source : www.politis.com.cy

Κάντε share την είδηση και δώστε το δικαίωμα σε όλους να ενημερωθούν.
-> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου