Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Παραιτούνται από το ΔΗΚΟ Φώτης, Κενεβέζος και Πετρίδης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στο Δημοκρατικό Κόμμα εξελίξεις που θα φέρουν τα πάνω κάτω στον εσωκομματικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Νικόλα Παπαδόπουλου και των Δηκοϊκών υπουργών στην κυβέρνηση.

Μετά τον Γιώργο Λακκοτρύπη τον δρόμο της φυγής από το κόμμα επιλέγουν και οι υπόλοιποι τρείς Υπουργοί. Σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές της «Κ», οι Φώτης Φωτίου Κυριάκος Κενεβέζος και Πέτρος Πετρίδης φαίνεται να έχουν αποφασίσει να θέσουν εαυτούς εκτός κόμματος ανεβάζοντας έτσι στα ύψη το εσωκομματικό θερμόμετρο.

Οι τρείς Δηκοϊκοί υπουργοί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κατέληξαν στην απόφαση παραίτησης θεωρώντας ότι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί εντός του κόμματος δεν τους αφήνει περιθώρια αρμονικής συνύπαρξης με την νέα ηγεσία.

Αυτό όμως που προκάλεσε ακραίες καταστάσεις μέσα στο ΔΗΚΟ φαίνεται να ήταν η τελευταία συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου από την οποία απουσίαζαν οι Φώτης Φωτίου Κυριάκος Κενεβέζος και Πέτρος Πετρίδης.

Η κίνηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ να μην του προσκαλέσει με το αιτιολογικό ότι τελούν υπό παραίτηση από το κυβερνητικό σχήμα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι παραιτήσεις των τριών υπουργών θα υποβληθούν σήμερα.

Ο ΠτΔ κλειδώνει τον ανασχηματισμό
Καθοριστική των διεργασιών για την αναδόμηση του Υπουργικού σχήματος θα είναι η σημερινή μέρα.

Ένα χρόνο μετά την εκλογή του στον προεδρικό θώκο και ένεκα των ανακατατάξεων στο Δημοκρατικό Κόμμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακατεύει την τράπουλα και προχωρά στον πρώτο ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει δημοσιοποιήσει τις αποφάσεις του για τα πρόσωπα και το εύρος του ανασχηματισμού.

Υπό τις περιστάσεις το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται για το πώς ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα διαχειριστεί την τύχη των τεσσάρων υπουργών του που προήλθαν από την προ Νικόλα Παπαδόπουλου εποχή στο ΔΗΚΟ.

Οι πληροφορίες της «Κ» συγκλίνουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά από αρκετό προβληματισμό και διαβουλεύσεις έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις τις οποίες ωστόσο δεν έχει κοινοποιήσει.

Οι επιλογές του ΠτΔ
Δυο επιλογές είχε ενώπιον του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφορικά με την τύχη των Δηκοϊκών υπουργών του επιλογές που του προκαλούν σοβαρό προβληματισμό.

Η πρώτη είναι αυτή των καθαρών λύσεων που θα του εξασφαλίσει αποστάσεις ασφαλείας από τις Δηκοϊκές εσωκομματικές διαδικασίες και θα επιτρέπει την συνεργασία με το ΔΗΚΟ στα κοινοβουλευτικά έδρανα όπως έγινε πρόσφατα με τον νόμο για τις αποκρατικοποιήσεις. Επιλογή με την οποία δεν διαφωνεί η Πινδάρου.

Στον αντίποδα βρίσκεται η στήριξη που πρόσφεραν στην κυβέρνηση οι τέσσερις υπουργοί το πρώτο δύσκολο δωδεκάμηνο της προεδρικής θητείας του

Η απόφαση λένε οι πληροφορίες της «Κ» καλύπτει και τους δυο προβληματισμούς του προέδρου Αναστασιάδη.

Ενισχυτικό στοιχείο αποτελεί η δημόσια στάση που πήρε το προηγούμενο διάστημα ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάρκος Κυπριανού ξεκαθαρίζοντας τι θα αποτελούσε εχθρική για το κόμμα του κίνηση στην απόφαση του Νίκου Αναστασιάδη.

Υψηλόβαθμο Δηκοϊκό στέλεχος έλεγε στην «Κ» ότι ακόμα και στην περίπτωση που οι τέσσερις παραμείνουν στο κυβερνητικό σχήμα το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει την εποικοδομητική στάση έναντι της κυβέρνησης με την προϋπόθεση ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τεκμηριώσει το σκεπτικό της απόφασής του και να πείσει ότι ενδεχόμενη παραμονή των τεσσάρων δεν αποτελεί πολιτική κίνηση κατά του ΔΗΚΟ αλλά αναγκαιότητα για το κυβερνητικό έργο.

Απόψεις που είναι άγνωστο αν βρίσκουν απήχηση και στην κορυφή της ηγετικής πυραμίδας του ΔΗΚΟ

Source : www.kathimerini.com.cy

Κάντε share την είδηση και δώστε το δικαίωμα σε όλους να ενημερωθούν.
-> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου