Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ο προϋπολογισμός της Cyta ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών

Τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι σημαντικά για την Cyta, γιατί θα καθορίσουν το μέλλον και την πορεία της, δήλωσε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Χρίστος Πατσαλίδης.

Όπως είπε, το σύνολο των εσόδων για το 2013 ήταν 485.025.000 ευρώ και για το 2014 θα είναι 415.153.000 ευρώ, δηλαδή θα υπάρξει μείωση της τάξης του 14%.

Σε ό,τι αφορά τις δαπάνες, ο προϋπολογισμός του 2013 ήταν 435.275.893 ευρώ ενώ το 2014 θα είναι 448.281.934  ευρώ δηλαδή θα υπάρξει αύξηση της τάξης του 3%.

Τα κέρδη του 2014 θα είναι μειωμένα κατά 50 εκατ. ευρώ από εκείνα του 2013 λόγω της οικονομικής κρίσης, του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, της δαπάνης λόγω του σχεδίου εθελούσιας εξόδου προσωπικού, της μείωσης του κόστους περιαγωγής αλλά και της δωρεάν τηλεφωνίας μέσω διαδικτύου - πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν όλοι οι παροχείς παγκόσμια - και ως εκ τούτου ο οργανισμός προσανατολίζεται στην καινοτομία.

Οι αποδοχές προσωπικού είναι μειωμένες σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2013 και η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως σε μειώσεις των κονδυλίων που αφορούν τους βασικούς μισθούς, το τιμαριθμικό επίδομα, την αμοιβή υπερωριακής απασχόλησης τις καθημερινές και τη συνεισφορά στο σχέδιο συντάξεων. Στο κονδύλι που αφορά τις αμοιβές και τα κίνητρα υπάρχει μηδενική πρόβλεψη.

 Ο κ. Πατσαλίδης μίλησε για την επάρκεια και ικανότητα του προσωπικού, για τη σύγχρονη τεχνολογία του οργανισμού, και είπε ότι όλες οι επενδύσεις της Cyta γίνονται από ιδίους πόρους και δεν χρωστά σε καμία τράπεζα.

Ο οργανισμός είναι εύρωστος και υγιής, είπε ο κ. Πατσαλίδης.

Σε σχέση με το σχέδιο εθελούσιας πρόωρης αποχώρησης, η Cyta θεωρεί ότι η εφαρμογή του θα έχει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό, αφού με την άμεση αποχώρηση μεγάλου αριθμού προσωπικού θα υπάρξει σημαντική μείωση στο εργατικό κόστος. Για 550 άτομα, (από τις 2.200 προσωπικό) η εφαρμογή του σχεδίου θα επιφέρει καθαρό συνολικό όφελος 215,2 εκατ. ευρώ λαμβάνοντας υπόψη και τις περιορισμένες ανάγκες πρόσληψης εξειδικευμένου προσωπικού

Δικαιούχοι του σχεδίου θα είναι όλοι οι υπάλληλοι της Cyta οι οποίοι θα έχουν κατά την ημερομηνία εξαγγελίας του σχεδίου συμπληρώσει δέκα τουλάχιστον χρόνια υπηρεσίας.

Οι υπάλληλοι που θα επιλέξουν να αποχωρήσουν με το σχέδιο, πέραν από τις θεμελιωμένες συνταξιοδοτικές παροχές, θα αποζημιώνονται για τερματισμό εργοδότησης / απώλειας καριέρας με επιπρόσθετο ποσό το ποίο θα είναι ποσοστό επί της υπολειπόμενης μισθοδοσίας του υπαλλήλου μέχρι την συμπλήρωση του 65ου έτους ηλικίας.

Υπάρχει ανάγκη εκσυγχρονισμού του οργανισμού και νέο προσωπικό, είτε αποχωρήσουν οι 550 είτε όχι, είπε ο ΔΣ του οργανισμού.

Οι βουλευτές ζήτησαν περισσότερα στοιχεία για το σχέδιο αυτό, τον αριθμό όσων θα αποχωρήσουν, τις αποζημιώσεις κτλ.

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου