Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Προσπάθεια να πειστεί η Κομισιόν για τις ΚΑ

Προσπάθεια ώστε να πειστεί η Κομισιόν για την ανάγκη επιβίωσης των Κυπριακών Αερογραμμών αρχίζει από σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του κρατικού αερομεταφορέα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών. Όπως είναι γνωστό, το μέλλον της εταιρείας κρέμεται κυριολεκτικά από την τελική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για το αν τελικά η στήριξη της εταιρείας από το κράτος έγινε σύμφωνα με τους σχετικούς κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο Πρόεδρος του ΔΣ των κυπριακών αερογραμμών, Τόνυ Αντωνίου, είπε ότι σήμερα ξεκινά προσπάθεια να πειστεί η Κομισιόν για την αποτελεσματικότητα του σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας, σε συνεργασία με τους συμβούλους της εταιρείας στις Βρυξέλλες καθώς και με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Τόνυ Αντωνίου, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι τελευταίες κινήσεις της εταιρείας, οι οποίες είπε ότι είναι προς την ορθή κατεύθυνση, σε συνδυασμό με την προσπάθεια που θα γίνει στις Βρυξέλλες, θα οδηγήσουν σε θετικές εξελίξεις. Η απόφαση της Κομισιόν αναμένεται να παρθεί το Φθινόπωρο.

Ο Τόνυ Αντωνίου δεν έκρυψε την πικρία του για τη στάση αρκετών πιλότων της εταιρείας, οι οποίοι προχώρησαν με αγωγές εναντίον του ΔΣ, σε σχέση με τις περικοπές μισθών και ωφελημάτων. Εξέφρασε την άποψη ότι το παρών Διοικητικό Συμβούλιο, δίνει κυριολεκτικά μάχη για την επιβίωση της εταιρείας και είναι λόγω αυτής της προσπάθειας που οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να πληρώνονται. Τέλος διερωτήθηκε γιατί οι πιλότοι επέλεξαν αυτό το δρόμο, τη στιγμή που όλοι οι υπάλληλοι στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα έχουν υποστεί τέτοιου είδους περικοπές.

Πηγή: www.sigmalive.com

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου