Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Η ΕΔΕΚ για την επέτειο της 1ης Απριλίου

Ο Κυπριακός Ελληνισμός τιμά με αισθήματα εθνικής περηφάνιας την επέτειο έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 55-59. Η 1η Απριλίου σηματοδότησε την «εν όπλοις» επανάσταση κατά της αποικιοκρατικής δύναμης και την αφετηρία κατάκτησης της ανεξαρτησίας και της δημιουργίας του Κυπριακού κράτους.

Παρά το γεγονός ότι η κατακτηθείσα ανεξαρτησία, και όχι η ένωση με την Ελλάδα που ήταν ο βασικός στόχος του αγώνα, εμπεριείχε διαιρετικά στοιχεία, εγγυητικά βάρη και επεμβατικά δικαιώματα.

Τιμούμε την ιστορική αυτή επέτειο τους αθάνατους ήρωες της ΕΟΚΑ που έδωσαν αφειδώλευτα τη ζωή τους για την Κυπριακή ελευθερία. Χωρίς υπολογισμό θυσίας και συσχετισμούς και ισορροπίες δυνάμεων. Απέναντι στην πανίσχυρη αποικιοκρατική δύναμη αντέταξαν την ανίκητη φλόγα της αποτίναξης του αποικιακού ζυγού.

Σήμερα 59 χρόνια μετά το έπος της 1ης Απριλίου αντιμετωπίζουμε το φάσμα μιας μοιρασμένης πατρίδας ένα πάνοπλο τουρκικό στρατό να καταπατεί το 37% της πατρίδας μας και την απειλή ανακοπής της ιστορικής συνέχειας του Κυπριακού Ελληνισμού.

Χρέος μας να εμπνευστούμε από τα μηνύματα του υπέροχου αντιαποικιακού – εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 55-59. Εμμένοντας σε λύση που θα καταργεί την κατοχή, θα απομακρύνει τους εποίκους, θα διασφαλίζει την ενότητα κράτους, λαού, θεσμών και οικονομίας. Με κατοχυρωμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Με εφαρμογή των αρχών του διεθνούς και του Ευρωπαϊκού δικαίου. Με κατοχυρωμένη την μία, ενιαία και αδιαίρετη κυριαρχία, την μία και μόνη διεθνή νομική προσωπικότητα, την μία ιθαγένεια. Χωρίς κηδεμονίες και εγγυητικά βάρη.

Η ενότητα, που αποτελεί προϋπόθεση επιτυχία του αγώνα μας, μπορεί να οικοδομηθεί πάνω σε αυτή την βάση. Χωρίς επικίνδυνες εκπτώσεις, χωρίς παρεκκλίσεις προς συνομοσπονδιακές διολισθήσεις που θα οδηγούν σε υλοποίηση των τουρκικών στόχων.

Και χωρίς να επιτρέψουμε να αξιοποιηθεί από κακόπιστους τρίτους η οικονομική κρίση για την επιβολή λύσης που θα υποθηκεύει το εθνικό μας μέλλον.
Αυτό είναι το μήνυμα της 1ης Απριλίου. Αυτό το μήνυμα οφείλουμε να μετουσιώσουμε σε πράξη.

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου