Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Περιφορά του επιταφίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Η ανατροπή του κλίματος που δημιούργησε η βία του ΕΛΑΜ κατά του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στη Λεμεσό έρχεται από την Αμμόχωστο.

Χθες, μπροστά από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, ενώπιον 600 Ε/Κ που παρέστησαν στη λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο τον Εξορινό, οι δήμαρχοι Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός και Οκτάι Καγιάλπ κοινοποίησαν την απόφαση για λειτουργία του ναού στις 18 Απριλίου, Μεγάλη Παρασκευή, οπότε και θα τελεστεί ακολουθία και περιφορά του επιταφίου στη μεσαιωνική πόλη της Αμμοχώστου.



Η απόφαση των δύο δημάρχων, η προετοιμασία της οποίας όχι μόνο δεν επηρεάστηκε από το ΕΛΑΜ, αλλά και εντάθηκε εξαιτίας του, έρχεται μόλις μία μέρα μετά τη διαπίστωση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου ότι η δράση του ΕΛΑΜ έχει ήδη επηρεάσει την άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των Ε/Κ στις κατεχόμενες εκκλησίες.



Ο δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός δηλώνει ότι στην περιφορά του επιταφίου στη μεσαιωνική πόλη της Αμμοχώστου θα προσκληθούν όλοι οι πρέσβεις ξένων χωρών στην Κύπρο καθώς και αξιωματούχοι των δύο κοινοτήτων, περιλαμβανομένων του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και του μουφτή των Τ/Κ.

Source : http://www.livenews.com.cy/

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου