Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Κουμάντο και στο Αρχηγείο έκανε ο Ιωνάς – Διαβάστε τις αποκαλυπτικές επιστολές του τέως Αρχηγού προς τον ΠτΔ

- Ο Μ. Παπαγεωργίου καλούσε τον ΠτΔ να επέμβει για την «άκρως ανησυχητική κατάσταση» με τη συμπεριφορά του Υπ. Δικαιοσύνης
- Ο Ι. Νικολάου δεν ενημέρωνε τον Αρχηγό για αποφάσεις και μέτρα σχετικά με τις κεντρικές Φυλακές, αναφέρει η επιστολή
- Διαβάστε τις δύο επιστολές του τέως Αρχηγού προς τον ΠτΔ
- ''Τώρα ετελειώσαν τζιαι οι εκλογές στο ΔΗΚΟ'' ανέφερε «δειτικά» ο Υπουργός προς τον Αρχηγό «υπονοώντας τη μη εκλογή Κάρογιαν»
- Εδώ και δύο μήνες ο Μιχάλης Παπαγεωργίου έστελνε επιστολές αλλά δεν πήρε απαντήσεις ποτέ
- Εκτεθειμένη η κυβέρνηση που μετά την αποκάλυψη των επιστολών η ευθύνη για «ασυνεννοησία» με τον τέως Aρχηγό τη βαραίνει αποκλειστικά

Μπορεί η ηγεσία της Αστυνομίας να έχει αλλάξει και το σώμα να «γύρισε σελίδα» όπως δήλωσε κατ’ επανάληψη ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, ωστόσο αναπάντητα μένουν τα ερωτήματα που σχετίζονται με τα όσα επιρρίπτει στον Υπουργό ο τέως αρχηγός Μιχάλης Παπαγεωργίου.

Ο Μ. Παπαγεωργίου ο οποίος κατήγγειλε στον ΠτΔ εδώ και μήνες ότι ο Υπουργός επεμβαίνει στο έργο του, βρήκε κλειστές πόρτες. Οι δύο πολυσέλιδες επιστολές με ημερομηνίες 12/3/2014 και 21/1/2014 εκθέτουν ακόμη περισσότερο την πλευρά της κυβέρνησης αφού είναι πλέον σαφές ότι η έλλειψη συνεννόησης μεταξύ Αρχηγού (τέως) και κυβέρνησης βαραίνει αποκλειστικά τη δεύτερη πλευρά. Και το συμπέρασμα αυτό εξάγετια από το γεγονός ότι ο κ. Παπαγεωργίου καλούσε τον ΠτΔ να επιληφθεί το συντομότερο του όλου θέματος τονίζοντας ότι  «η κατάσταση με τη συμπεριφορά του Υπουργού Δικαιοσύνης είναι άκρως ανησυχητική».

Οι επιστολές, όπως θα τις διαβάσετε πιο κάτω έχουν απαλαειφθεί από τον τέως Αρχηγό και έχουν αφαιρεθεί για λόγους ευνόητους, μερικά σημεία όπως διάφορα ονόματα.

Επιστολή Μ. Παπαγεωργίου προς ΠτΔ - ημερ. 12/3/2014: 
«Αναγκάζομαι υπό τις περιστάσεις να επανέλθω προκειμένου να σας ενημερώσω ότι ο κ. Υπουργός έχει πρόσφατα εντείνει ακόμη περισσότερο την άσκηση πίεσης σε βάρος τόσο του Αρχηγού Αστυνομίας όσο και άλλων αξιόλογων στελεχών της Δύναμης, πλείστοι των οποίων είναι φίλα προσκείμενοι προς την Κυβέρνηση.

Παραθέτω ενδεικτικά δείγματα της συμπεριφοράς αυτής: Την 28/2/2014 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του κ. Υπουργού µε σκοπό τη διοργάνωση και πραγματοποίηση επιχείρησης κατά των φρουρών ασφαλείας της ιδιωτικής εταιρείας ΧΧΧ, του κ. ΧΧΧ και του γιου του ΧΧΧ. Η εν λόγω εταιρεία παρέχει ασφάλεια στα νυκτερινά κέντρα που προμηθεύονται ποτά από την εταιρεία ΧΧΧ του ΧΧΧ. Ο κ. Υπουργός, αναφερόμενος στην εταιρεία του κ. ΧΧΧ είπε χαρακτηριστικά ότι ''δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες''.

Ενώ αρχικά συμφωνήθηκε µε τον κ. Υπουργό ότι η επιχείρηση θα πραγματοποιείτο µέχρι τις 14-15/3/2014, λίγο αργότερα ο κ. Υπουργός έδωσε οδηγίες, αν είναι εφικτό, αυτή να γίνει το Σαββατοκύριακο 8 ή 9/3/2014. Μάλιστα, το πρωί της 8/3/2014, όταν τον ενημέρωσα ότι η επιχείρηση µάλλον θα γινόταν το επόμενο Σαββατοκύριακο, µου έκαμε σφοδρή παρατήρηση. Γι' αυτό έδωσα άμεσα οδηγίες και ο σχεδιασμός ολοκληρώθηκε αυθημερόν και η επιχείρηση έγινε το ίδιο βράδυ (8/3/2014).

Την επόμενη, 9/3/2014, όταν ενημέρωσα τον κ. Υπουργό για τα αποτελέσματα της επιχείρησης, προφανώς λόγω παρεμβάσεων που δέχθηκε, µου έκαµε νέα σφοδρή παρατήρηση, επικαλούμενος ότι στοχοποιήσαµε την πιο πάνω εταιρεία. Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι είναι η πολλοστή φορά που ο κ. Υπουργός παρεμβαίνει στο καθαρά επιχειρησιακό έργο της Αστυνομίας και μάλιστα προκαλεί πολλά και σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της, τα οποία ''φορτώνει'' είτε στον υπογράφοντα είτε σε άλλα στελέχη (…)

Σας διαβεβαιώ έντιμα και με κάθε ειλικρίνεια ότι τάχθηκα εξ αρχής ανεπιφύλακτα, στην πιστή τήρηση του Νόμου και στην υλοποίηση του προγράμματος της Κυβέρνησης. Δυστυχώς, το κύριο, αν όχι το μόνο μου, πρόβλημα είναι η όλη στάση και συμπεριφορά του κ. Υπουργού, η οποία συχνά αποδεικνύεται άδικη και ισοπεδωτική τόσο σε βάρος μου όσο και σε βάρος αρκετών αξιόλογων στελεχών της Αστυνομίας».

Επιστολή Μ. Παπαγεωργίου προς ΠτΔ – ημερ. 21/1/2014: 
Οι προσπάθειες του Υπουργού για «φάγωμα» του Αρχηγού
«Μετά από σοβαρό προβληµατισµό αρκετών µηνών, θεώρησα τελικά αναγκαίο, εξ αφορμής και των πρόσφατων συμβάντων στις Κεντρικές Φυλακές, να υποβάλω το παρόν (υπό µορφή σηµειώµατος για ευνόητους λόγους) που αφορά την όλη συμπεριφορά του κ. Υπουργού έναντι του Αρχηγού Αστυνομίας. Επισημαίνω καταρχήν, µετά µεγάλης µου λύπης, την προσπάθεια φίμωσής µου από τον κ. Υπουργό, κατά την ενώπιον της Επιτροπής Νομικών της Βουλής συζήτηση του ως άνω θέματος, αλλά και το γεγονός ότι µέχρι και σήμερα ουδεµίας ενημέρωσης έτυχα εκ µέρους του σε σχέση µε αποφάσεις και µέτρα που εμπλέκουν την Αστυνομία επί του θέματος των Κεντρικών Φυλακών.

Δυστυχώς, η όλη µέχρι σήμερα αντιμετώπισή µου από τον κ. Υπουργό ήταν ανέκαθεν εχθρική και αποσκοπούσε στο ''φάγωµά'' µου. Αναφέρω ενδεικτικά µια των δηλώσεών του, που έγινε στις 6/2/2013 σε προγραµµατισµένη συγκέντρωση σε δημόσιο χώρο: ''Μόλις αναλάβουμε εν να τον φάµε''. Ως προεκλογική, η δήλωση αυτή θα ήταν κατανοητή, αν δεν ακολουθούσαν και άλλες µετά την ανάληψη των καθηκόντων του, όπως αυτές που έγιναν πρόσφατα σε άλλη συγκέντρωση, αλλά και συναφείς δηλώσεις του στα ΜΜΕ που είδαν το φώς της δημοσιότητας.

Θα µπορούσε να λεχθεί ότι τα πιο πάνω αποτελούν απλή ένδειξη, πλην δυστυχώς, παρόμοιες συμπεριφορές, μικρό δείγμα των οποίων καταγράφεται στο συνηµµένο παράρτημα, εκδηλώνονται αρκετά συχνά, τόσο µε ανεπίτρεπτες κατά νόµο παρεμβάσεις, όσο και µε δηλώσεις, µε ''ανώνυµη'' τροφοδότηση των ΜΜΕ επί αστυνομικών θεμάτων εμπιστευτικής φύσης και µε ασφυκτικές πιέσεις που µε εκτρέπουν από τα κύρια καθήκοντά µου. Κρίνω σκόπιµο να επισημάνω ότι τάχθηκα εξ αρχής και ανεπιφύλακτα, υπέρ της πιστής τήρησης του προγράµµατος διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας και της προβολής του έργου της Κυβέρνησης. Οι όποιες θέσεις, αποφάσεις και ενέργειές µου, χαρακτηρίζονται από απόλυτη προσήλωση προς το εν λόγω πρόγραµµα και την πιστή τήρηση του Νόµου.

Η περί του αντιθέτου εικόνα που προσπαθεί να δημιουργήσει ο κ. Υπουργός έχει αλλότριους σκοπούς. Δυστυχώς, ως αποτέλεσμα της όλης συμπεριφοράς του, λυπούμαι να παρατηρήσω, επηρεάζεται αρνητικά, τόσο το κύρος και η αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας, όσο και η εικόνα της Κυβέρνησης. Αν απαιτηθεί, µπορώ να παρουσιάσω συναφή έγγραφα και λοιπά στοιχεία. Για τις όποιες διευκρινίσεις, είμαι στη διάθεσή σας, αν και όταν κριθεί αναγκαίο ή επιθυμητό».


Ο τέως Αρχηγός μαζί με την άνωθεν επιστολή, απέστειλε και παράρτημα πέντε σελίδων προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όπου αναφέρονται συγκεκριμένες ενέργειες του Υπ. Δικαιοσύνης οι οποίες κατά την κρίση του τέως Αρχηγού, συνιστούν αδιάσειστες αποδείξεις περί της προσπάθειας «φαγώματος» του από τον Ιωνά Νικολάου.

Ορισμένα ενδεικτικά σημεία του πεντασέλιδου παραρτήματος: 

«Συχνά παρεμβαίνει στο έργο μου ως Αρχηγού Αστυνομίας ή και δίδει οδηγίες σε στελέχη της Αστυνομίας εν αγνοία μου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λειτουργικά προβλήματα και να καλλιεργείται απειθαρχία στο Σώμα».

«Ενοχλείται γιατί ανέπτυξα μια στενή και ειλικρινή συνεργασία με τον προϊστάμενο της ΚΥΠ, επιχειρεί δε να την περιορίσει ή και να την σταματήσει».

«Χωρίς καμία απολύτως διαβούλευση μαζί μου, δίδει προφορικές αλλά και γραπτές οδηγίες με τις οποίες ακυρώνει ή και σταματά έργα ή πρωτοβουλίες της ηγεσίας της Αστυνομίας, πλείστες των οποίων εκφεύγουν κατά νόμο της αρμοδιότητάς του».

«Τη 2/12/2013, κατά την πρωινή εκ μέρους μου ενημέρωση, ο κ. Υπουργός μου δήλωσε δεικτικά και με νόημα: ''Τώρα ετελειώσαν τζιαι οι εκλογές στο ΔΗΚΟ'' υπονοώντας προφανώς τη μη επανεκλογή του κ. Μ. Καρογιάν. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας παρέλαβα από το Υπουργείο 35 επιστολές από τις οποίες οι 23 χαρακτηρίστηκαν ως κατεπείγουσες. Όλες ανεξαίρετα έφεραν ημερομηνία σύνταξης την ίδια ημέρα 2/12/2013, πλην, όμως είναι άγνωστο από πότε συντάχθηκαν».

Πηγή: newsit.com.cy

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου