Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Άγνωστες εικόνες από τα γυρίσματα της επικής ταινίας «Δέκα εντολές»

«Κλικ» στα παρασκήνια - Δείτε τις φωτογραφίες

Σε δημοπρασία βγάζει ο οίκος RR Auction συλλογή αντικειμένων από ταινίες του Σεσίλ Ντεμίλ, ανάμεσά τους και τις «Δέκα εντολές.

Το πιο προβεβλημένο από τα αντικείμενα είναι 15 έγχρωμα καρέ των 35mm από τα γυρίσματα της κλασικής ταινίας του 1956, που δεν είχαν δει ποτέ έως τώρα το φως της δημοσιότητας.

Θα πωληθούν επίσης ελαιογραφίες δια χειρός Wally Westmore, του υπεύθυνου μακιγιάζ της ταινίας, τις οποίες είχε ζητήσει ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

Γυρισμένη στο όρος Σινά και τη χερσόνησο, οι «Δέκα εντολές» ήταν η τελευταία και πιο επιτυχημένη δουλειά του Ντεμίλ.

Το 1957 η ταινία απέσπασε επτά υποψηφιότητες για Όσκαρ ενώ κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο για τα καλύτερα οπτικά εφέ. Ο πρωταγωνιστής ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα για το ρόλο του Μωυσή. Ο Yul Brynner βραβεύτηκε, μεταξύ άλλων, για το ρόλο του Ραμσή.

Οι «Δέκα Εντολές» είχαν πάρει γενικά καλές κριτικές αν και κάποιοι κριτικοί επισήμαναν την απόκλιση της ταινίας από το βιβλικό κείμενο. Ήταν όμως και μια από τις πιο επιτυχημένες εισπρακτικά ταινίες που έγιναν ποτέ- είχε τις καλύτερες εισπράξεις το 1956 και τις δεύτερες καλύτερες στη δεκαετία.

Μαζί με τα slides πωλούνται και οι ελαιογραφίες που αποτυπώνουν τη «μεταμόρφωση» του Μωυσή.

Δείτε τις φωτογραφίες και το τρέιλερ της ταινίας...



















---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

Source : http://www.newsbeast.gr/


The Ten Commandments - Official Trailer [1956]01:05reEmbedit
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου