Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Australian Open: Πρώτος Major τελικός για Σταν!!!

Από τη στιγμή που έβγαλε εκτός τον κυρίαρχο της Μελβούρνης τα τελευταία χρόνια, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Στάνισλας Βαβρίνκα δεν θα μπορούσε να "κολλήσει" στον Τόμας Μπέρντιχ. Με νέα μεγάλη εμφάνιση στο νησί, ο Ελβετός επικράτησε 3-1 σετ του Τσέχου και προκρίθηκε στον πρώτο Grand Slam τελικό της καριέρας του!

Δίχως αμφιβολία, Stan is the Man του φετινού Australian Open!

Δύο 24ωρα μετά την απίστευτη νίκη επί του Νόβακ Τζόκοβιτς στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ο υπερφορμαρισμένος Ελβετός συνέχισε την εκπληκτική του πορεία στο νησί των καγκουρό και με νίκη στα 4 σετς επί του Νο7, Τόμας Μπέρντιχ, εξασφάλισε το πρώτο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Το Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης και τουλάχιστον Νο5, μετά το τέλος του πρώτου Grand Slam της σεζόν, επικράτησε με 6-3, 6-7(1), 7-6(3), 7-6(4) του Τόμας Μπέρντιχ και θα διεκδικήσει τον πρώτο του Major τίτλο, στην παρθενική του συμμετοχή σε τελικό Grand Slam διοργάνωσης!

Ο Τόμας Μπέρντιχ που ήταν φιναλίστ στο Wimbledon το 2010 (ήττα από Ναδάλ), πάλεψε σκληρά για το εισιτήριο του τελικού, θα μπορούσε να είχε προηγηθεί εκείνος με 2-1 σετ, όμως έστω και στις λεπτομέρειες ο Βαβρίνκα ήταν ελάχιστα καλύτερος και πήρε δίκαια την πρόκριση στο παιχνίδι του τίτλου.

Η πρώτη ημιτελική αναμέτρηση ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπη, με πολύ καλό επίπεδο τένις κι απ'τους δύο μονομάχους. Ενδεικτικό της απόλυτης ισορροπίας μεταξύ τους, ο μόλις ένας κερδισμένος πόντος που χώρισε την τελική συγκομιδή, με τον Βαβρίνκα να κερδίζει 143 και τον Μπέρντιχ 142.

Καθοριστικό σημείο του αγώνα, το tie break του 3ου σετ όπου ο Μπέρντιχ έδειχνε να πατάει καλύτερα όμως τα δύο double faults στο breaker, έδωσαν τη δυνατότητα στον Βαβρίνκα να πάρει το ψυχολογικό προβάδισμα και τελικά να πάρει τη νίκη σε ένα ακόμη tie break στο 4ο σετ, μετά από 3 ώρες και 31 λεπτά.

"Δεν ξέρω τι να πω.. έχω χάσει τα λόγια μου. Είναι απίστευτο. Γι'αυτό ακριβώς δουλεύω. Είμαι πολύ ευτυχισμένος με τον πρώτο μου τελικό" είπε συγκινημένος ο Βαβρίνκα μετά το τέλος του αγώνα ενώ ευχαρίστησε και τους δύο προπονητές του, τον Μάγκνους Νόρμαν και τον Σέβεριν Λούθι στους οποίους χρωστάει πολλά...

"Έπαιξα πολύ επιθετικά. Είναι σημαντικό για το παιχνίδι μου να παίρνω πλεονέκτημα γρήγορα στα ράλι. Ο Τόμας είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος" πρόσθεσε ο Βαβρίνκα και τόνισε ότι θα ήταν υπέροχο να είχαμε έναν Ελβετικό εμφύλιο στον τελικό, εφόσον ο Φέντερερ κερδίσει τον Ναδάλ στο δεύτερο ημιτελικό της Παρασκευής.

"Ο Ρότζερ είναι ο κορυφαίος όλων. Μου έστειλε μήνυμα χθες το βράδυ. Θα προσπαθήσω να το διασκεδάσω. Θα παρακολουθήσω αύριο τον άλλο ημιτελικό μαζί με τους προπονητές μου"



Πέμπτη 22/01: Ημιτελικά Australian Open
8-Wawrinka beat 7-Berdych (Czech Republic)


---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου