Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Φλουρέντζου: Ήταν απόφαση της Κυβ. Χριστόφια η συμφωνία για τα κόμιστρα

Επιχειρεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους ο πρώην υπουργός Συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέντζου. Με δηλώσεις του ξεκαθαρίζει ότι η συμφωνία για αύξηση των κομίστρων των κοινωνικών ομάδων έγινε επί προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια.

Ο κ. Φλουρέντζου, αποκάλυψε επίσης ότι «ο τότε ΥΠΟΙΚ Βάσος Σιαρλή, στις 29/1/2013 μου απέστειλε επιστολή με την οποία ζητούσε την αναθεώρηση του κομίστρου των μαθητών και συνταξιούχων ώστε η αύξηση του κομίστρου στις δημόσιες συγκοινωνίες να επιφέρει στο κράτος έσοδα €10εκ πρόσθετο ποσό που είχε συμφωνηθεί με την Τρόικα ότι θα εισπραττότανε εντός του 2014».

Παράλληλα επιβεβαιώνει ακόμη τα όσα αναφέρει ο νυν υπουργός Συγκοινωνιών Τάσος Μητσόπουλος ότι δηλαδή το Δεκεμβρίου 2012 είχε ληφθεί η απόφαση για επιβολή κομίστρων με την έκδοση μάλιστα διατάγματος.

«Ο κ. Μητσόπουλος έχει απόλυτο δίκαιο ότι υπήρξε αναθεώρηση και επιβολή κομίστρου για τις κοινωνικές διαδρομές και τους κατόχους της κοινωνικής κάρτας απόρροια της αναθεωρημένης πρόνοιας του μνημονίου το οποίο υπέβαλλε την επιβολή κομίστρων ενώ η κατάργηση της δωρεάς μεταφοράς από την 1/1/ 2012».

Στο αναθεωρημένο μνημόνιο υπάρχει και πρόνοια για αναθεώρηση των τελών αδειών κυκλοφορίας και διακίνησης μηχανοκίνητων οχημάτων, ώστε για το 2013 το κράτος να εισέπραττε €10εκ.

Πηγή: titloi.com

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου