Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Και η λέξη της χρονιάς είναι "Selfie"

Για ποιους λόγους η λέξη "Selfie" αναδείχθηκε λέξη της χρονιάς από το Λεξικό της Οξφόρδης.

Η λέξη "Selfie" είναι η λέξη της χρονιάς σύμφωνα με το Λεξικό της Οξφόρδης (Oxford Dictionaries). Πρόκειται για τον όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το αυτο-πορτραίτο.

Τα τελευταία έτη, ο συγκεκριμένος τρόπος φωτογράφησης έχει γίνει παγκόσμια μόδα κυρίως μέσω smartphones ή webcams. Όπως ανακοίνωσε η Οξφόρδη, η χρήση της λέξης αυξήθηκε κατά 17.000% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Η λέξη επιλέχθηκε "αφού κέρδισε το momentum στον αγγλόφωνο κόσμο το 2013 καθώς εξελίχθηκε από τον κόσμο των social media σε μια κοινόχρηστη συντόμευση για την αυτο-φωτογραφία", τονίζεται από τους συντάκτες του λεξικού της Οξφόρδης.

Στη δεύτερη θέση για φέτος φιγουράρει η λέξη "twerk" που περιγράφει το... χορευτικό κούνημα των οπισθίων, όπως δημοσιεύει το BBC

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο, για μία ακόμη φορά ο ποντίφικας "έσπασε" το πρωτόκολλο της Αγίας Έδρας και φωτογραφήθηκε με νεαρούς σε μία πόζα "Selfie" και στη συνέχεια "ανέβηκε" στο Facebook, το Twitter και το Instagram, προκαλώντας "θύελλα" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εκατομμύρια κλικ. 

 Source : http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου