Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ο Κώστας Βουτσάς στο στόχατρο της Χρυσής Αυγής

Δεν ήθελε να ασχοληθεί με τη Χρυσή Αυγή ο ηθοποιός. Τελικά όμως δεν μπορούσε να μην απαντήση στην προσωπική επίθεση που δέχτηκε από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο.

Ο δημοφιλής ηθοποιός σε συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι φοβάται να μιλήσει για τη Χρυσή Αυγή γιατί δεν ξέρει τι μπορεί να του συμβεί, προκαλώντας την οργή του κόμματος. Ο γνωστός ηθοποιός ήταν καλεσμένος το Σάββατο στην εκπομπή «Ο κόσμος ανάποδα» και όταν ρωτήθηκε για την Χρυσή Αυγή και είπε:

«Δε θέλω να πω τίποτα για την Χρυσή Αυγή γιατί φοβάμαι. Φοβάμαι μη με δείρουν, φοβάμαι μη μου σπάσουν το σπίτι, φοβάμαι μη με κάψουν, γι' αυτό δεν μιλάω εναντίον της Χρυσής Αυγής. Άμα πω κάτι εναντίον της υπάρχει κίνδυνος να με δείρουν, να με σφάξουν, να με κάψουν, να δείρουν τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου. Γι' αυτό δεν λέω ποτέ κακό για την Χρυσή Αυγή, το' πιασες;», είπε ο Κώστας Βουτσάς και αυτή η δήλωσε εξαγρίωσε τον Ηλία Παναγιώταρο.

Ο Παναγιώταρος τότε ανάρτησε φωτογραφία του Βουτσά από την περίοδο της επταετίας στην οποία εμφανίζεται να τσουγκρίζει αυγό με το Γεώργιο Παπαδόπουλο, ενώ έγραψε ότι ο γνωστός ηθοποιός παρέδωσε «μάθημα στο… παπατζηλίκι» και μετά μίλησε για την «κακιά χούντα» που καταπίεζε το λαό και τη νεολαία. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής, ολοκλήρωσε την ανάρτησή του με την ειρωνική απορία: «ποιος είναι αυτός που σκύβει μπροστά στον αείμνηστο Γ. Παπαδόπουλο τις εποχές της παντοδυναμίας του; Ο Κώστας Βουτσάς ή κάποιος… σωσίας του»;​

Από την πλευρά του ο Βουτσάς, σε επικοινωνία που είχε με το prezatv.blogspot.com, τόνισε για τη φωτογραφία: «Όποιος γύριζε την πλάτη στις δεξιώσεις τους, μετά λάμβανε πρόσκληση για δεξίωση στην Γυάρο», θυμίζοντας την περιπέτεια του αξέχαστου Σταύρου Παράβα. Επισήμανε μάλιστα ότι ο διοικητής της ΥΕΝΕΔ το 1973 του έκοψε την τηλεοπτική εκπομπή, γιατί πήγε στο Πολυτεχνείο να στηρίξει τους φοιτητές.

Αυτό που ξεχνά ο βουλευτής Παναγιώταρος είναι ότι οι καλλιτέχνες εκείνη την εποχή συμμετείχαν σε εκδηλώσεις, όπου εμφανίζονταν και χουντικοί και έβγαζαν αναγκαστικά φωτογραφίες μαζί τους. Είναι γνωστό ότι η ηγεσία της χούντας «κυνηγούσε» τους δημοφιλείς καλλιτέχνες και προσπαθούσε να επωφεληθεί από την αποδοχή που είχαν στον κόσμο.​

Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε την αντιστασιακή δράση του πατέρα του Κώστα Βουτσά, την οποία είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε τηλεοπτική εκπομπή.

Source : www.ikypros.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου