Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Τα Grand Slams του 2013

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος, το Tennis24 ξεκινάει τα μεγάλα αφιερώματα στη χρονιά που μας αφήνει και ξεκινάμε απ'την ανασκόπηση των τεσσάρων Grand Slam της σεζόν, με τον Ράφαελ Ναδάλ να επιστρέφει μετά από 7 μήνες απουσίας και να προσθέτει άλλα δύο Majors τρόπαια στην πλούσια συλλογή του.

Πέρυσι είχαμε τέσσερις διαφορετικούς πρωταθλητές στα Majors της χρονιάς και φέτος τρεις..

Ο Ράφαελ Ναδάλ ήταν ο μοναδικός που κατάφερε να κερδίσει δύο Grand Slams, δίνοντας επικές διαστάσεις στην μεγάλη επιστροφή του στα courts, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Αν και δεν κατάφερε να αγωνιστεί καθόλου στο Australian Open 2013, ο Ισπανός κατέκτησε το 8ο Roland Garros της καριέρας του, συνεχίζοντας την απίστευτη κυριαρχία του στο χώμα ενώ πανηγύρισε για δεύτερη φορά τον τίτλο του US Open, κερδίζοντας τον μεγάλο του αντίπαλο, Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό.


Ο Σέρβος, έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος τενίστας που κατακτά τρία συνεχόμενα Australian Open, υπερασπιζόμενος με επιτυχία τον τίτλο του στη Μελβούρνη στις αρχές της χρονιάς ενώ εξίσου τεράστια επιτυχία είχε και ο Άντι Μάρει ο οποίος έγινε ο πρώτος Βρετανός, μετά από 77 ολόκληρα χρόνια, που πανηγυρίζει τον τίτλο του Wimbledon Championships!


Australian Open 2013: Τρίτο συνεχόμενο για ΝόλεΙστορία έγραψε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στη Μελβούρνη καθώς έγινε ο πρώτος τενίστας στο επαγγελματικό τένις, μετά το 1969, που κατακτά τρεις συνεχόμενους τίτλους στο πρώτο Grand Slam της σεζόν!.

Ο Σέρβος που παρουσιάζεται πιο έτοιμος από οποιονδήποτε άλλον τα τελευταία χρόνια στο νησί των καγκουρό, κέρδισε με 6-7(2), 7-6(3), 6-3, 6-2 τον Άντι Μάρει και πανηγυρίσει τον 6ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του και 4ο στην Αυστραλία (2008, 2011, 2012, 2013).

Παρά το ιδανικό ξεκίνημα του Άντι Μάρει στον τελικό, με τον Βρετανό να προέρχεται απ'την κατάκτηση του παρθενικού Major τίτλου στην καριέρα του στο US Open 2012, ο Νόλε ήταν ολοένα και καλύτερος στην Rod Laver Arena και μετά από 3 ώρες και 40 λεπτά, έφτασε στη σπουδαία νίκη, συνεχίζοντας την κυριαρχία του στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς.


Roland Garros 2013: Η επιστροφή του ΒασιλιάΣτο αγαπημένο του χώμα, ο Ράφαελ Ναδάλ έγινε ο μοναδικός τενίστας στην ιστορία που κατακτά 8 Grand Slam τίτλους στο ίδιο τουρνουά.

Μόλις λίγους μήνες μετά την επιστροφή του στα courts και λίγες ημέρες μετά τα 27α του γενέθλεια, ο Βασιλιάς του χώματος, πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό τουρνουά στο Παρίσι και με την σχετικά εύκολη νίκη με 6-3, 6-2, 6-3 επί του συμπατριώτη του και πρωτάρη σε Major τελικό, Νταβίντ Φερέρ, πανηγύρισε τον 8ο τίτλο του στο Γαλλικό Όπεν.

Ουσιαστικά, ο "τελικός" του χωμάτινου Grand Slam, ήταν ο ημιτελικός κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Ναδάλ να κερδίζει τον Νόλε με 6-4, 3-6, 6-1, 6-7(3), 9-7, μετά από μια επική μονομαχία, στερώντας απ'τον Σέρβο τη δυνατότητα να συμπληρώσει το Grand Slam καριέρας αφού το Roland Garros είναι το μοναδικό Major που λείπει απ'την τροπαιοθήκη του Νόλε.

Αυτός ήταν ο 12ος Grand Slam τίτλος του Ισπανού, όχι όμως και ο τελευταίος...


Wimbledon Championships 2013: Ήρωας ο Μάρει, 77 χρόνια μετά!Αναμονή τέλος για τους Βρετανούς στο δικό τους Grand Slam...


Ο Άντι Μάρει, έγινε ο πρώτος Βρετανός που κατακτάει το θρυλικό Championships, 77 χρόνια μετά την κατάκτηση του τελευταίου τίτλου απ'τον Φρεντ Πέρι.


Παρότι είχε αποσύρει τη συμμετοχή του απ'το Roland Garros, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα τραυματισμού στην πλάτη, ο Μάρει κατέκτησε τον δεύτερο Grand Slam τίτλο της καριέρας του, κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό της πατρίδας του το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και πρωταθλητή του 2011, Νόβακ Τζόκοβιτς.


Ο Σκωτσέζος, ο οποίος είχε χρειαστεί να ανατρέψει το 0-2 σετς του Φερνάντο Βερντάσκο στα προημιτελικά, πραγματοποίησε ένα πολύ μεγάλο ματς και επικράτησε με 6-4, 7-5, 6-4 του Σέρβου πρωταθλητή, μετά από 3 ώρες και 9 λεπτά σκληρής μάχης.


US Open 2013: 13ος Grand Slam τίτλος για ΝαδάλΗ φετινή ανέλπιστη κυριαρχία του Ράφαελ Ναδάλ στα hard courts, ήταν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της χρονιάς και ήρθε να επιβεβαιωθεί με τον πλέον εμφατικό τρόπο, στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν.


Ο Ισπανός, προερχόταν από τρεις τίτλους σε ισάριθμα hard courts τουρνουά που είχε πάρει μέρος (Indian Wells, Rogers Cup, Cincinnati Masters) και πήγε με τον αέρα του φαβορί στη Νέα Υόρκη, συνεχίζοντας το ασφυκτικό πρέσινγκ στην κορυφή και τον Νόβακ Τζόκοβιτς.


Μετά από δύο ακόμη επιβλητικές εβδομάδες στις σκληρές επιφάνειες, ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα, κέρδισε και πάλι τον Τζόκοβιτς στον τελικό του US Open, όπως είχε κάνει το 2010 και κατέκτησε τον 13ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του και δεύτερο στο Νεοϋορκέζικο Major.


Το 6-2, 3-6, 6-4, 6-1 ήρθε απλά να επιβεβαιώσει την ανωτερότητα του Ναδάλ ο οποίος αποδείχθηκε πιο σταθερός απ'τον αντίπαλό του και περισσότερο αποφασιστικός στις κρίσιμες στιγμές της αναμέτρησης, με τον Τζόκοβιτς να "αυτοκτονεί", κυριολεκτικά, στο 3ο σετ του τελικού, όταν είχε πολλές ευκαιρίες να πάρει εκείνος το προβάδισμα με 2-1 σετ.


Source : http://tennis24.gr





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου