Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Η κινεζική γλώσσα σε ελληνικά σχολεία

Τη σημασία εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας από έλληνες μαθητές τόνισαν από κοινού ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Du Qiwen, με αφορμή την έναρξη διδασκαλίας της Κινεζικής γλώσσας σε Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας όπου ο πρέσβης της Κίνας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις ένα λαό και να συνεργαστείς μαζί του, είναι να μιλάς τη γλώσσα του».

Όπως εξήγησε η κινεζική γλώσσα αποτελεί μια από τις 5 εργασιακές γλώσσες του ΟΗΕ, ενώ παράλληλα ομιλείται από το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού. Σχεδόν 30 εκατομμύρια άνθρωποι σπουδάζουν την κινέζικη γλώσσα.

«Από σήμερα θα αρχίσετε να μαθαίνετε την Κινέζικη γλώσσα στα σχολεία σας. Είστε οι μελλοντικοί πρέσβεις του ελληνικού πολιτισμού στη Κίνα. Καλή μας επιτυχία», είπε απευθυνόμενος στους μαθητές των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, στα οποία εντάσσεται η κινεζική γλώσσα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας τόνισε πως η διδασκαλία αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα των Μαθητικών Ομίλων των σχολείων, που έχουν το σκοπό, την αξιοποίηση των ιδιαίτερων κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών, αλλά και τη δημιουργία πυρήνων δημιουργίας και αριστείας.

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Κινεζική Κυβέρνηση, γιατί διαθέτει εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία της κινεζικής γλώσσας, χωρίς να επιβαρύνεται το Ελληνικό Δημόσιο» είπε.

Source : www.ikypros.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου