Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Οκτώ μέρες υπό κράτηση για τα πλαστά χαρτονομίσματα οι 4 αλλοδαποί

Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον τεσσάρων προσώπων αραβικής καταγωγής αναφορικά με διερευνώμενη υπόθεση για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παραχάραξη νομίσματος, κατοχή και κυκλοφορία παραχαραγμένου νομίσματος.

Τα τέσσερα πρόσωπα είχαν συλληφθεί το βράδυ της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου, με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση.

Η σύλληψη των δύο, ενός 50 και 41 ετών, έγινε μετά από έρευνα στην οικία του 50χρονου στη Γεροσκήπου, όπου εντοπίστηκε σε κάλαθο αχρήστων και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό 50,000 δολαρίων Αμερικής, σε χαρτονομίσματα τα οποία πιστεύεται ότι είναι πλαστά, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και το χρηματικό ποσό των €600.

Ο 50χρονος ένοικος του διαμερίσματος όπως και ο συμπατριώτης του ανακρινόμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη τους σε υπόθεση παραχάραξης και διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων και ισχυρίστηκαν ότι τα ανευρεθέντα δεν είναι δικά τους και ούτε γνωρίζουν πώς βρέθηκαν εκεί.

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν μέσα σε αυτοκίνητο, που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από την οικία του 50χρονου και θεωρήθηκαν ύποπτοι, αφού δεν κατάφεραν να δώσουν ικανοποιητικές εξηγήσεις για την εκεί παρουσία τους.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου είχε διατάξει την κράτηση των τεσσάρων προσώπων αραβικής καταγωγής μέχρι τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου και χθες ανακοίνωσε την απόφαση του σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση παραχάραξης και διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων των 100 δολαρίων Αμερικής.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις

- Source : http://www.tothemaonline.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου