Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Βηρυτό, 23 νεκροί

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στην ιρανική πρεσβεία στη Βηρυτό, σκορπώντας το θάνατο και προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. Νεκρός ο πολιτιστικός ακόλουθος και άλλα 22 άτομα, δεκάδες οι τραυματίες. 

Οι επίσημες αναφορές μιλούν για τουλάχιστον 23 νεκρούς και 146 τραυματίες. Η διπλή έκρηξη προκάλεσε ζημιές όχι μόνο στην έδρα της ιρανικής διπλωματικής αποστολής αλλά και σε έξι κοντινά κτίρια. Όλες οι πρώτες αναφορές συγκλίνουν σε επίθεση. Κατά τις περισσότερες αναφορές, η πρώτη έκρηξη έγινε με παγιδευμένο όχημα και η δεύτερη από βομβιστή αυτοκτονίας που έφτασε με μοτοσυκλέτα δίπλα στην είσοδο της ιρανικής πρεσβείας. Αρχικά, ορισμένες αναφορές μιλούσαν για ρουκέτες. Στο σημείο έχουν σπεύσει αρκετά ασθενοφόρα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Το ποιος μπορεί να ευθύνεται για την επίθεση είναι θολό. 

Η περιοχή στην οποία σημειώθηκε η διπλή έκρηξη θεωρείται τμήμα της Βηρυτού που ελέγχει η Χεζμπολάχ, η οποία έχει στενές σχέσεις τόσο με το Ιράν ενώ υποστηρίζει ενεργά τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ στον εμφύλιο της Συρίας -διαμάχη που σποραδικά αναζωπυρώνει τις εντάσεις στο Λίβανο των ευαίσθητων ισορροπιών. Η κεντρική πύλη της ιρανικής πρεσβείας ουσιαστικά καταστράφηκε ενώ ζημιές έχει υποστεί το τριώροφο κτίριο. Οι εκρήξεις έγιναν με διαφορά περίπου ενός λεπτού και η δεύτερη φαίνεται ότι σημειώθηκε μόλις μερικά μέτρα από το κτίριο της ιρανικής πρεσβείας. 

Source : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου