Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΑΕΛ - Μοντέιρο και ο Χ στα φτερά

Ο Βούλγαρος από την πρώτη στιγμή που πάτησε Κύπρο θέλοντας και μη, φρόντισε να μάθει για τα ματς με τον Απόλλωνα. 

Ο χαρακτήρας του είναι τέτοιος που τα ματς τύπου ΑΕΛ- Απόλλων είναι κάτι σαν οξυγόνο γι’ αυτόν. Ο Πέτεφ δεν κρύβει ότι πέραν του να δημιουργήσει ανταγωνιστική ομάδα γουστάρει όσο τίποτα να φτιάξει «σχέση» με τους οπαδούς και να μπορέσει έτσι να εκτιμηθεί από τους θαμώνες της ανατολικής.

Εδώ και καιρό έχει περάσει από κόσκινο τα δεδομένα που αφορούν το συμπολίτη. Εκτός από τα ματς που τον παρακολούθησε στις κερκίδες το βίντεο του έχει πάρει φωτιά, μελετώντας έτσι τις δυνατότητες-αδυναμίες που κουβαλά ο αντίπαλος.
Ως προς το δικό του υλικό, μη έχοντας και πολλές επιλογές ο 38χρονος κόουτς προσπάθησε απλά να περάσει κάποια στοιχεία που θέλει να βγάλει η ομάδα του μέσα στο παιγνίδι. Από κει και πέρα, όσον αφορά τη στελέχωση της ενδεκάδας δεν υπάρχουν και ιδιαίτερα ερωτηματικά… πλην της θέσης του αριστερού εξτρέμ.

Με λίγα λόγια, ο Φεγκρούζ δεν χάνει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια, ο Αϊρόσα σίγουρα θα πάει στα δεξιά, ο Καρλίτος θα προσπαθεί να ανακόψει τις προσπάθειες που του έρχονται από δεξιά ενώ οι Ντεντέ και Ουόν θα είναι τα στόπερ της άμυνας. Μπροστά τους δύσκολα θα βγει από την ενδεκάδα ο Σακέτι ενώ οι Νικολάου και Μπεμπέ είναι παίκτες σχεδόν ζωτικής σημασίας για την ομάδα. Ο Σα είναι ότι πιο καλύτερο έχει η ομάδα για την κορυφή της επίθεσης ενώ ο Μοντέιρο στο ματς με την Ανόρθωση ήταν εξτρέμ βγαλμένο από τα όνειρα του όποιου προπονητή.

Με αυτά και με αυτά, το ερωτηματικό παραμένει όσον αφορά τη θέση του άλλου εξτρέμ. Ο Ταρτζίνιο ξεκίνησε με την Ανόρθωση και για πρώτη φορά πήρε ψυχολογία ενδεκαδάτου. Ομολογουμένως δεν τα πήγε σούπερ αλλά δείχνει να έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Ο Εντμάρ στην παρούσα φάση μοιάζει η πιο αξιόπιστη λύση καθώς είναι παίκτης που γνωρίζει καλά τη θέση, ενώ έχει το αβαντάζ να παίζει αριστερά με το αριστερό του πόδι. Φέτος δείχνει να πατά καλά στο γήπεδο, έβαλε και ένα γκολ και αν ανεβάσει απόδοση όπως και ο Μοντέιρο τότε θα δώσει άλλη δυναμική στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας.

Τέλος για τον άγνωστο Χ υπάρχει και ο Έμπο. Στα ντέρμπι συνήθως οι προπονητές προχωρούν σε τέτοιου είδους κινήσεις προκειμένου να ξαφνιάσουν τον αντίπαλο στη σκακιέρα. Ο μικρός Γκανέζος έχει το επιθετικό πακέτο δεν έχει όμως δείξει καμία σωφροσύνη όσον αφορά τα αμυντικά του καθήκοντα. Ο Πέτεφ τον έχει δει να αγωνίζεται με τη Β ομάδα ενώ και στο φιλικό του περασμένου Σαββάτου έχει αποκτήσει μια επιπλέον εικόνα…

Source : www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου