Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Μήνυμα προς τα Η.Ε για το ρόλο τους έστειλε ο ΠτΔ

Μήνυμα προς τα Ηνωμένα Έθνη για τον ρόλο τους στο Κυπριακό, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας σε μνημόσυνο των πεσόντων αγωνιστών της ΕΟΚΑ στην Κοκκινοτριμιθιά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι θεωρείται αυτονόητο να αναμένεται απο όλους, και ειδικά απο τα Η.Ε να προωθούν την υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων και ψηφισμάτων του Συβουλίου Ασφαλείας, όπως ακριβώς ορίζει ο χάρτης του διεθνούς οργανισμού.

Ο ΠτΔ τόνισε επίσης ότι η πλευρά μας είναι αποφασισμένη να εμπλακεί σε ένα διάλογο ουσίας για την επίλυση του κυπριακού. Επανέλαβε ωστόσο την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία επί της κοινής δήλωσης, η οποία θα καθορίζει με σαφήνεια και χωρίς ίχνος αμφισβήτησης της βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού, οι οποίες διαχρονικά καταγράφονται απο τις αποφάσεις του Σ.Α

Ο κύριος Αναστασιάδης σημείωσε επίσης ότι οι προτάσεις της Ε/κ πλευράς συνάδουν πλήρως με τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις των Η.Ε και ανταποκρίνονται στις ανησυχίες των Ε/κ χωρίς να παραγνωρίζονται τα δικαιώματα των Τ/κ.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα τα Ηνωμένα Έθνη να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους αλλά και η τουρική πλευρά να σεβαστεί τις διακηρύξεις της ώστε να επιτευχθεί σύντομα λύση του Κυπριακού.

Source : www.politis.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου