Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Επι τάπητος το ζήτημα που κλόνησε τις σχέσεις Κύπρου-Ινδίας

Εντείνονται οι προσπάθειες, που καταβάλει η κυβέρνηση για διόρθωση της κατάστασης, που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη «Συμφωνία Αποφυγής Διπλής Φορολογίας» μεταξύ της Κύπρου και της Ινδίας και έχει άμεσα επηρεάσει τους επιχειρηματικούς κύκλους των δύο χωρών. Επί τάπητος τίθεται στην Ινδία, στις 27 του μηνός, το υψίστης οικονομικής σημασίας θέμα που παρουσιάστηκε και κλόνισε τις σχέσεις Κύπρου -Ινδίας.


Δημοσίευμα της εφημερίδας «India Times» αναφέρει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με την Ινδική Κυβέρνηση, με στόχο την επίλυση που προβλήματος, γεγονός που επιβεβαιώνει με δηλώσεις του στο Sigmalive ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης. Εκπρόσωποι του κυπριακού Υπουργείου Οικονομικών, είπε ο κ. Κασουλίδης, θα έχουν συνάντηση για το θέμα στις 27 Νοεμβρίου με Ινδούς αξιωματούχους.

Ο Υπουργός Εξωτερικών έχει ήδη προετοιμάσει το έδαφος, καθώς έθεσε το θέμα στον Ινδό ομόλογό του, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου ΥΠΕΞ Ασίας – ΕΕ,(ASEM), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν αύριο και μεθαύριο στο Νέο Δελχί. "Μίλησα με τον Ινδό Υπουργό Εξωτερικών και συμφωνήσαμε ότι πρέπει να βρούμε λύση για την αποφυγή της διπλής φορολογίας", είπε ο κ. Κασουλίδης.

Αισιόδοξος ο Πρόεδρος του CIPA

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων(CIPA), Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κλίμα θα βελτιωθεί και το πρόβλημα θα λυθεί.

Πρόσθεσε ότι επείγει η επίλυση του προβλήματος διότι κάποιες εταιρείες εγγεγραμμένες στην Κύπρο που συνεργάζονται με τη Ινδία αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Επεσήμανε παράλληλα ότι «οι πρωτοβουλίες που λαμβάνει ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), συμβάλουν στην επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων». Πιστεύω, συμπλήρωσε, ότι θα διορθώσουμε τα κακώς έχοντα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ινδία προχώρησε στην ακύρωση της συμφωνίας, που συνομολόγησε με την Κύπρο από το 1994 για αποφυγή της διπλής φορολογίας, καθώς οι Αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έδωσαν στο Νέο Δελχί στοιχεία σχετικά με τις καταθέσεις εταιρειών ινδικών συμφερόντων στις κυπριακές τράπεζες.

Πάντως, πριν λίγες μέρες, το κυπριακό Υπουργείο Οικονομικών είχε ξεκαθαρίσει ότι η Συμφωνία Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ της Κύπρου και της Ινδίας δεν έχει τερματιστεί.

- Source : http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου