Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Πενηντατρείς νεκροί από τον κορονοϊό στη Σαουδική Αραβία

Αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού (MERS) στη Σαουδική Αραβία. Την Κυριακή οι αρχές ανακοίνωσαν το θάνατο άλλου ενός ατόμου ανεβάζοντας τα θύματα στα 53.

Ο ιός έκανε την εμφάνισή του τον Σεπτέμβριο του 2012 στην περιοχή του Κόλπου. Παγκόσμια έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει τη ζωή σε 64 άτομα, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη βδομάδα.

Ο κορονοϊός θεωρείται φονικότερος από τον ιό της άτυπης πνευμονίας, ωστόσο οι ειδικοί αναφέρουν ότι δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα όπως τον SARS που ξέσπασε στην Ασία το 2003 και στοίχισε τη ζωή πέραν των 8,000 ατόμων.

Ο κορονοϊός πλήττει τους πνεύμονες με συμπτώματα βήχα, πυρετού και δύσπνοιας αλλά σε αντίθεση με τον SARS προκαλεί και ηπατολογικά προβλήματα.

Τον περασμένο Αύγουστο επιστήμονες είχαν ανακοινώσει ότι ενδεχομένως οι καμήλες να ενοχοποιούνται για τον ιό ωστόσο δεν έχει μέχρι στιγμής ανακοινωθεί τίποτε το επίσημο ούτε και επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες.


Στο μεταξύ ο πρώτος επιβεβαιωμένος θάνατος από τον κορονοϊό ανακοινώθηκε στο Ομάν. Πρόκειται για ένα 68χρονο άνδρα που απεβίωσε σε νοσοκομείο της πόλης Ναζούα, 95 χιλιόμετρα δυτικά του Μουσκάτ.

Είχε βεβαρυμένο ιστορικό διαβήτη, ψηλής πίεσης και καρδιακής ανεπάρκειας ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το Υπουργείο Υγείας της χώρας διαβεβαίωσε ότι όσοι ήρθαν σε επαφή με τον άνδρα έκαναν ειδικές εξετάσεις και τα αποτελέσματα είναι αρνητικά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου