Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Προσκλητήριο ΔΗΣΥ προς ανένταχτους

Το προσωπικό του στίγμα θέλησε να αφήσει στην πρώτη συνεδρία του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ από τότε που ανέλαβε τα προεδρικά ηνία ο Αβέρωφ Νεοφύτου, όπως και στην υπό διαμόρφωση πολιτική για την παραπέρα κομματική πορεία.

Στην παρουσία συναγερμικών υπουργών και κυβερνητικών στελεχών έστειλε το μήνυμα προς τους απογοητευμένους πολίτες που απαξιώνουν την πολιτική και τους πολιτικούς ότι: στην Πινδάρου έχουν λάβει τα μηνύματά τους και είναι αποφασισμένοι και τολμηροί να προχωρήσουν σε τομές, σε αλλαγές, σε ανατροπές, σε ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διαμόρφωση της επόμενης μέρας στον τόπο μας.

Χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, χωρίς κομματικά ζητούμενα, ο συναγερμικός πρόεδρος εξήγγειλε άνοιγμα του Δημοκρατικού Συναγερμού με διαφάνεια και ειλικρίνεια στον κόσμο.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναγνώρισε ότι ο δρόμος της ριζοσπαστικής αλλαγής είναι μονόδρομος. Υπέδειξε ότι ως κόμμα έχουν υποχρέωση να ενσωματώσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να είχαν υιοθετηθεί από καιρό. «Είμαστε ταγμένοι και αποφασισμένοι να αποτελέσουμε τους πρωταγωνιστές της αλλαγής.

Δεν πρόκειται να γίνουμε οι συνεχιστές του ίδιου προβλήματος», υπέδειξε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, κάνοντας άνοιγμα στους πολίτες για από κοινού διαμόρφωση της επόμενης μέρας για τον τόπο μας. Ο συναγερμικός πρόεδρος ανέφερε: «Ανοίγουμε με ειλικρίνεια και διαφάνεια το κόμμα. Ανοίγουμε τις πόρτες μας σε κόσμο να συμμετάσχει στην κοινή μας προσπάθεια. Χωρίς κομματικές δεσμεύσεις. Χωρίς προαπαιτούμενα. Χωρίς κομματικά ζητούμενα. Είναι η ελάχιστη υποχρέωση μας απέναντι στη χώρα, στους πολίτες, στην κοινωνία, στους νέους μας. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός οφείλει να εκφράσει και θα εκφράσει μέσα από τις κοινωνικά δίκαιες, αλλά και εθνικά υπεύθυνες πολιτικές του και τα ευρύτερα στρώματα του μεσαίου χώρου».

Αναγνώρισε ακόμη ότι η πολιτική δεν μπορεί πια να χαραχθεί στα αποστειρωμένα επιτελεία αλλά οφείλει να ζυμώνεται στην κοινωνία και στα μέσα που αυτή χρησιμοποιεί για να εκφράζεται.

Εξήγησε ότι αυτός είναι ο λόγος που οδήγησε το ΔΗΣΥ έξω από γραφεία σε μια επιχείρηση να ανοίγει γέφυρες διαλόγου με την κοινωνία των πολιτών, με τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, με οργανισμούς και ενώσεις που παράγουν έργο και έχουν άποψη για το μέλλον της χώρας μας, με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και τους ενεργούς πολίτες που έχουν να προσφέρουν και θέλουν να προσφέρουν στην κοινή προσπάθεια.

Στο μήνυμά του προς τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέδειξε ως χρέος τη διδαχή από τα λάθη και τον τερματισμό του διαχωρισμού των πολιτών με όρους πατριωτισμού και προδοσίας.

Ούτε με τη μια σχολή ούτε με την άλλη

Στο Κυπριακό ο ΔΗΣΥ δεν τοποθετείται στους μονίμως ανησυχούντες ότι η όποια εξέλιξη είναι σε βάρος μας και αποτελεί προϊόν διεθνούς συνωμοσίας ούτε και στις δυνάμεις που θεωρούν ότι η λύση είναι στα χέρια μας και μόνοι σπαταλούμε δυνάμεις.

Ο Αβ.Νεοφύτου υπέδειξε με αποδέχτη τη διεθνή κοινότητα ότι: το Κυπριακό δεν μπορεί να προχωρήσει όταν δεν υπάρχει συναντίληψη στα θεμελιώδη.

Διερωτήθηκε αν είναι διαπραγμάτευση να καταθέτει η πλευράς μας προτάσεις για διζωνική και τι έχει να προσφέρει μια τέτοια διαδικασία.

- Source : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου