Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ : Μεγάλο ντέρμπι στο νησί

Την ασταμάτητη και πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Άρσεναλ, υποδέχεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο μεγάλο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Συνέχεια στην ξέφρενη πορεία τους θέλουν να δώσουν οι «κανονιέρηδες», που όμως τα βρίσκουν σκούρα στο «Ολντ Τράφορντ». Ψάχνονται οι «κόκκινοι διάβολοι».


Σε κατάσταση, πολύ διαφορετική από αυτή που είχαν συνηθίσει οι οπαδοί τους τα τελευταία χρόνια, βρίσκονται οι δύο ομάδες εν όψει της «μονομαχίας» τους.

Το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ, βλέπει… μόνο ψηλά και απολαμβάνει την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ! Με τον Μεσούτ Εζίλ να δίνει τον καλύτερό του εαυτό κάθε φορά μέσα στο γήπεδο και τον Άαρον Ράμσεϊ να αναδεικνύεται σε… μαέστρο, οι Λονδρέζοι έχουν «όλες τις βλέψεις για να φτάσουν ακόμα και στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ», όπως είπε και ο Γιούργκεν Κλοπ!

Από την άλλη, οι Πρωταθλητές Αγγλίας, έχουν καταλάβει… και με το παραπάνω τι εστί «μεταβατική περίοδος». Ο Ντέιβιντ Μόγιες, τη μια αρχίζει να πιστεύει ότι όλα βαίνουν ομαλά και την άλλη, αντιλαμβάνεται πως ακόμα η ομάδα του χρειάζεται αρκετή δουλειά. Ο Γουέιν Ρούνεϊ, ξέρει από ντέρμπι κόντρα στην Άρσεναλ, έχει σκοράρει 12 φορές σε ματς πρωταθλήματος και Κυπέλλου απέναντι στους «κανονιέρηδες» και ασφαλώς, είναι το «ατού» της Γιουνάιτεντ.

Μετά τη νίκη (4-0) της Λίβερπουλ επί της Φούλαμ, η Άρσεναλ είδε τη διαφορά από τους διώκτες της να υποχωρεί στους δύο βαθμούς και φυσικά, θέλει να την επαναφέρει στους… πέντε, όσους είχε την περασμένη Κυριακή.

Αν οι Πρωταθλητές Αγγλίας ηττηθούν (προέρχονται από νίκη 3-1 επί της Φούλαμ), τότε θα βρεθούν στο -11 από την Άρσεναλ και την κορυφή, πράγμα που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την υπόθεση διεκδίκησης του τίτλου, κάνοντας την αποστολή της ομάδας… σχεδόν ακατόρθωτη.

Στα αγωνιστικά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενδεχομένως να μην έχει τον Ράφαελ στη διάθεσή της μετά το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον νεαρό μπακ στον αστράγαλο, αμφίβολοι είναι επίσης οι Έβανς και Κάρικ, ενώ εκτός έμεινε ο Ντάνι Γουέλμπεκ. Από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο Τζακ Γουίλσιρ στην Άρσεναλ, αφού αισθάνεται ακόμα ενοχλήσεις στον αστράγαλο. Έτοιμος αναμένεται να είναι ο Ματιέ Φλαμινί, εκτός οι Γουόλκοτ, Σανογκό, Τσάμπερλεϊν, Ποντόλσκι και Ντιαμπί.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-2-3-1): Ντε Χέα – Ράφαελ, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Εβρά – Κάρικ, Κλέβερλι – Γιανουζάι, Ρούνεϊ, Καγκάβα – Φαν Πέρσι

Άρσεναλ (4-2-3-1): Σέζνι – Σανιά, Κοσιελνί, Μερτεσάκερ, Γκιμπς – Φλαμινί, Αρτέτα – Ράμσεϊ, Εζίλ, Καθόρλα – Ζιρού

Source : www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου