Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ουρά στη Λεμεσό για τα καρναβάλια

Πρωτοφανές, όπως και μη αναμενόμενο, χαρακτηρίζουν οι ίδιοι οι λειτουργοί των πολιτιστικών υπηρεσιών του Δήμου Λεμεσού, το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ήδη, για συμμετοχές ομάδων μεταμφιεσμένων στο φετινό καρναβάλι. 

Χθες πρώτη ημέρα δήλωσης συμμετοχής, δεκάδες δημότες συνωστίζονταν έξω από τα γραφεία των Πολιτιστικών του Δήμου, για συμπλήρωση της σχετικής φόρμας και την κατάθεση του θέματος που θέλουν να παρουσιάσουν στο επικείμενο καρναβάλι του 2014. Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν κατ’ αρχήν για τους όρους και κανονισμούς, πριν την παραλαβή προς εξέταση, από τους διοργανωτές της φόρμας συμμετοχής τους.

Σύμφωνα με τον πολιτιστικό λειτουργό κ. Κλέωνα Αλεξάντρου, χθες δηλώθηκαν 50 συμμετοχές στο καρναβάλι της Λεμεσού, για ομάδες μεταμφιεσμένων και άρματα, είτε καλλιτεχνικού, είτε σατυρικού περιεχομένου. Ο πρωινός συνωστισμός που παρατηρήθηκε για δηλώσεις συμμετοχής, ερμηνεύεται από τον κ. Αλεξάνδρου ως ενέργεια κατοχύρωσης του πρώτου θέματος επιλογής των ενδιαφερομένων. Να σημειωθεί μόνο ο νεαρός που επέλεξε με την ομάδα του να αναπαραστήσουν τα γνωστά ανθρωπάκια «Μινιόν», είχε στηθεί έξω από τα Γραφεία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Λεμεσού από τις 2 το πρωί.

Ως τελευταία μέρα δηλώσεων συμμετοχής των ενδιαφερομένων στο καρναβάλι, έχει οριστεί η Παρασκευή, 20η Δεκεμβρίου 2013.
Ραντεβού για όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν με άρμα ή ομάδα πεζών στο «λεμεσιανό καρναβάλι» δίνεται στα γραφεία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών στην οδό Αγίου Ανδρέου 253. Ο Δήμος Λεμεσού διευκρινίζει ότι δεν δέχεται δήλωση συμμετοχής στο καρναβάλι του, τηλεφωνικώς. Οι εκδηλώσεις του προσεχούς καρναβαλιού αρχίζουν την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου κι ολοκληρώνονται με την μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση στη Λεμεσό, την Κυριακή 2 Μαρτίου.

Source : www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου