Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ATP - Ραντεβού για το Νο1 το 2014

Mπορεί το τελείωμα της φετινής σεζόν να ανήκει στον μοναδικό Νόβακ Τζόκοβιτς, ωστόσο το υπόλοιπο της χρονιάς είχε τη σφραγίδα του κορυφαίου για το 2013, Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος τερμάτισε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης για τρίτη φορά, έχοντας δημιουργήσει διαφορά 920 βαθμών απ'τον Σέρβο άσο.

Η μάχη για το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν συναρπαστική στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε στη φαντασμαγορική αρένα του Λονδίνου.

Ο Ράφαελ Ναδάλ, με την πολύ σημαντική νίκη στον τελικό του US Open επί του Νόβακ Τζόκοβιτς, πλήσιασε δραματικά τον Σέρβο στην κορυφή της κατάταξης και κατάφερε να τον προσπεράσει λίγες εβδομάδες αργότερα στο Πεκίνο, παρά την ήττα απ'τον Νόλε στον τελικό του China Open.

Ο αριστερόχειρας Ισπανός, χρειαζόταν δύο νίκες στη φάση των ομίλων για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το Νο1 για το 2013 και τις πέτυχε απέναντι σε Φερέρ και Βαβρίνκα, τερματίζοντας για 3η φορά στην καριέρα του στην κορυφή της κατάταξης, μετά το 2008 και το 2010.

Η ανανεωμένη κατάταξη που ανακοινώθηκε το πρωί της Τρίτης, δείχνει τον Ναδάλ να απολαμβάνει τους καρπούς της φανταστικής του σεζόν, με 10 τίτλους, δύο εκ των οποίων Grand Slams και πέντε Masters.

Ο Ράφα έχει 13,030 βαθμούς, με διαφορά 920 βαθμών απ'το 2ο Νόβακ Τζόκοβιτς (12,110) ενώ στην 3η θέση θα τερματίσει, για πρώτη φορά στην καριέρα του τόσο ψηλά, ο Νταβίντ Φερέρ με 10 βαθμούς διαφορά απ'τον 4ο Άντι Μάρει (5,800 έναντι 5,790).

Πάντως, η διαφορά των δύο κορυφαίων του κόσμου, Ναδάλ και Τζόκοβιτς, με τους υπόλοιπους είναι τεράστια και αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο και στη βαθμολογία.

Στην 5η θέση ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο ο οποίος έκανε σπουδαία σεζόν και ανέβασε τις προσδοκίες για τη νέα χρονιά ενώ ο απογοητευτικός, φέτος, Ρότζερ Φέντερερ κέρδισε μια θέση αυτή την εβδομάδα απ'τη συμμετοχή του στα ημιτελικά του ATP Finals, ξεπερνώντας τον Τόμας Μπέρντιχ στην 6η θέση της λίστας.

Η διαφορά που χωρίζει τον Ελβετό με τον Τσέχο είναι 25 βαθμοί και εφόσον ο Μπέρντιχ πετύχει μια νίκη στον τελικό του Davis Cup το ερχόμενο τριήμερο απέναντι στη Σερβία, τότε θα ανέβει εκείνος στο Νο6 του κόσμου.

Την πρώτη 10αδα συμπληρώνουν οι Στάνισλας Βαβρίνκα και Ρισάρ Γκασκέ που πραγματοποίησαν την καλύτερη χρονιά της καριέρας τους.

Στην 85η θέση της κατάταξης βρίσκεται ο Μάρκος Παγδατής ενώ οι Ελληνοαυστραλοί, Νίκολας Κύργιος και Θανάσης Κοκκινάκης καταλαμβάνουν την 187η και 621η θέση της ATP αντίστοιχα.

Τέλος, ο Θοδωρής Αγγελίνος σημείωσε άνοδο τριών θέσεων και βρίσκεται στο Νο284 ενώ ο Αλέξανδρος Γιακούποβιτς στο Νο481 της κατάταξης.

Source : www. 24tennis.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου