Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Δείτε τη λίστα με τα προκλητικά μπόνους στη Λαϊκή

Μεγάλος κουκουμάς η Λαϊκή Τράπεζα, που πολλοί είδαν σαν ευκαιρία για να υλοποιήσουν τα όνειρά τους, δήλωσε στην επιτροπή Θεσμών η διαχειρίστριά της Άντρη Αντωνιάδου, κατά την αποκάλυψη των συγκλονιστικών στοιχείων για τα πάρτι εκατομμυρίων στη Λαϊκή τράπεζα.

Διαβάστε επίσης: Βγενόπουλος:Η διαχειρίστρια διαπράττει νέα ποινικά αδικήματα

Το πρόβλημα στη Λαϊκή υπέδειξε, η κα. Αντωνιάδου ξεκίνησε όταν σε αυτή μπήκε ο Αντρέας Βγενόπουλος και το Tosca Fund το 2006.

Υπογράμμισε δε, ότι η διοίκηση της τράπεζας δεν απαρτιζόταν από άτομα που γνώριζαν τον τραπεζικό τομέα και εφάρμοσαν ανορθόδοξες πρακτικές στον οργανισμό.

Κατά τη σημερινή συνεδρία αποκαλύφθηκαν με ονόματα τα μπόνους, που έλαβαν οι διοικούντες την Τράπεζα μεταξύ 2006 και 2011.

Στην Κύπρο δόθηκαν 17,8 εκ. ευρώ και στην Ελλάδα 33,3 εκ. ευρώ. Επιπλέον δόθηκαν και μετοχές ύψους 1,1 εκ. ευρώ και μάλιστα το φόρο τον πλήρωσε η ίδια η Τράπεζα. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι ο φόρος καταγράφεται στα έξοδα της Τράπεζας και δεν φορολογείται.

Ο διευθυντής του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων Γιώργος Πούφος δήλωσε ότι θα διερευνήσει το όλο θέμα.

Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ανέφερε στη συνεδρία ότι «Για να κλέψεις μια τράπεζα πρέπει πρώτα να την αποκτήσεις

και αυτό έγινε και στην περίπτωση της Λαϊκής». Αναφέρθηκε σε ανάλογα παραδείγματα τραπεζών.

Η Λαϊκή είπε, ήταν τράπεζα επιπέδου Δ, όπως στις τράπεζες που υπήρχαν στην Αλβανία και σε άλλες τριτοκοσμικές χώρες. Τόνισε δε, ότι δεν είναι δυνατό να χάθηκαν 5 δις ευρώ από την Λαϊκή και η διοίκηση να μην έχει ευθύνη και επιπλέον να λαμβάνει μπόνους.

Ο Διευθυντής Προσωπικού της Λαϊκής Πόλυς Βότσης δήλωσε Μea Culpa γιατί δεν αντιστάθηκε σε προφορικές οδηγίες από την Αθήνα για παραχώρηση μπόνους. Δεν είχαμε τα κότσια, είπε, χαρακτηριστικά. Στέλλαμε είπε, emails και μας έδιδαν εντολές με τηλεφωνήματα μέσω των ιδιαιτέρων των στελεχών της Λαϊκής στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε ότι είναι φανερό από τα στοιχεία, ότι είχε στηθεί μια συνεννόηση μέσα από την οποία διακινούνταν δεκάδες εκατομμύρια προς αμαρτωλές κατευθύνσεις.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Αντρέας Κυπριανού υπογράμμισε ότι 50 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν ως μπόνους από το 2006 μέχρι το 2010, σε στελέχη της Λαϊκής, για να καταστρέψουν την τραπεζα. Γι αυτά τα μπόνους είπε, οι φορολογικές υποχρεώσεις ήταν τακτοποιημένες.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου επέκρινε τον πλημμελή έλεγχο από την Κεντρική Τράπεζα, της αγοράς του 23% των μετοχών, από ομάδα εταιριών οι οποίες ήταν συνδεδεμένες μεταξύ τους. Τότε διοικητής είπε, ήταν ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρίκας, υπέδειξε ότι η διαγραφή χρεών αποτελεί ποινικό αδίκημα και κάλεσε την Νομική Υπηρεσία να διερευνήσει το θέμα.

Η λίστα με τα προκλητικά ποσά-μπόνους





- Source : http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου