Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ξέμειναν από μπρίκια και κατσαρόλες στις πρεσβείες

Αιτιολογικά σημειώματα από Πρέσβεις κατατέθηκαν στη Βουλή προκειμένου να πεισθούν οι βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών και να αποδεσμεύσουν κονδύλια από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών για την αγορά μικροσυσκευών που είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία πρεσβειών και πρεσβευτικών κατοικιών, όπως τοστέριες, μπρίκια, κατσαρόλες κ.ο.κ.

Διαβάζοντάς τα δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να βάλεις τα κλάματα, διότι, από τη μια διαπιστώνεις ότι το διπλωματικό μας σώμα υποχρεώνεται να αναλώνεται σε τέτοιους είδους θέματα ετοιμάζοντας μάλιστα και σχετικές εκθέσεις ενώ από την άλλη διερωτάσαι, πόσα στοιχίζει ένα σετ με μαχαιροπίρουνα ή τα πλαστικά δοχεία φύλαξης φαγητού που να φτάνει στο σημείο ένας πρέσβης να ετοιμάζει σχετική έκθεση και να ζητά την αποδέσμευση κονδυλίων.

Ενδεικτικά παραθέτουμε το σημείωμα του πρέσβη μας στο Βέλγιο, που ζητά το ποσό των €1.410 για την κατοικία όπου διαμένει προκειμένου να αγοραστούν ένα ψυγείο, τρία αμπαζούρ, μια φρυγανιέρα, μια τοστιέρα και μια φριτέζα.

«Ο πρέσβης επισημαίνει ότι το ψυγείο κάνει θόρυβο κατά διαστήματα, η λάμπα εντός δεν λειτουργεί και υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Η φρυγανιέρα και η τοστιέρα είναι σκουριασμένες και χρήζουν άμεσης αντικατάστασης…». Σημειώνεται ότι, για την ίδια πρεσβευτική κατοικία κατατέθηκε και δεύτερο αίτημα αποδέσμευσης κονδυλίου για την αγορά μεταξύ άλλων ενός διπλού κρεβατιού, μιας κατσαρόλα ατμού, ένα σετ μαχαιροπίρουνων, μιας απλώστρας ρούχων, κρεμάστρες, δοχεία πλαστικά φύλαξης φαγητών, πιατοθήκη, δυο καλάθια / δοχεία για πετσέτες χεριών κ.ο.κ.

Αιτιολογικά σημειώματα στάλθηκαν στη Βουλή και από άλλες πρεσβείες. Για παράδειγμα, από την πρεσβεία του Βελιγραδίου ζητείται η αποδέσμευση ποσού €264 για αγορά ενός πλυντηρίου, από την πρεσβεία μας στη Μόσχα το ποσό των €185 για αγορά υπηρεσιακού κινητού τηλεφώνου και από την πρεσβεία μας στο Νέο Δελχί το ποσό των €1.525 για αντικατάσταση όλων των μικροσυσκευών που έχουν καταστραφεί λόγω πλημμύρας.

- Source : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου