Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΝΕΑ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΩΝ 13 ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΡΙ - ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ

Νέα οργή και όχι άδικα ξέσπασε από τους συγγενείς των 13 Ηρώων της φονικής έκκρηξης στο Μαρί.... 

Μία επίσκεψη στο Υπουργείο Αμυνας σύμφωνα με ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ πληροφορίες του ShowTime-cy ήταν ικανή να... ανάψει τα αίματα και να φέρει νέα "μαχαιριά" στους μαυροφορεμένους συγγενείς των θυμάτων - ηρώων της μεγαλύτερης φονικής έκκρηξης που έγινε ποτέ στην Κύπρο μας...

Εδώ και καιρό ξεκίνησε ένας διαγωνισμός προκειμένου αρχιτέχτονες απ όλη την Κύπρο να σχεδιάσουν το ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ που υποσχέθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης να στηθεί στην περιοχή του Μαρί & να θυμίζει από ΜΑΚΡΙΑ την απίστευτη ΘΥΣΙΑ των 13 ΗΡΩΩΝ που έδωσαν την ΖΩΗ τους για την ΠΑΤΡΙΔΑ τους. Ταυτόχρονα σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες του ShowTime-cyεπιλέχθηκε μία επιτροπή η οποία θα επέλεγε το καλύτερο έργο που στην πορεία φάνηκε ξέκάθαρα ότι ήθελαν να διαμορφώσουν το μνημιακό χωρο στην περιοχή του Μαρί χωρίς αυτό να θυμίζει... σε τίποτα τη ΘΥΣΙΑ των 13 αυτών ΗΡΩΙΚΩΝ ΨΥΧΩΝ.

Τα έργα ήταν έτοιμα και η επιλογή για το καλύτερο αποφασίστηκε. Οι συγγενείς των Ηρώων προσκαλέστηκαν στο Υπουργείο Αμυνας προκειμένου να ΔΟΥΝ επιτέλους το ΗΡΩΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ το οποίο θα τοποθετηθεί στην Ναυτική Βάση Ευάγγελου Φλωράκη στο Μαρί.
"Χωρίς να μας βάλουν υπόψιν εμάς τους συγγενείς, το ετοίμασαν όπως εκείνοι ήθελαν" είναι τα πρώτα λόγια οργής της κυρίας Πόπης μάνας των δίδυμων Ηρώων Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου αποκλειστικά στο ShowTime-cy. 

Το πρώτο βραβείο που είναι του κυρίου Ζήνωνα Σιερεπεκλή και ο οποίος ετοίμασε με πολύ αγάπη κατά την γνώμη μας δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό που εμείς θέλουμε να απεικονίζει. Τον ηρωισμό, το αίμα που χύθηκε, οι ψυχές των δικών μας ανθρώπων που χάθηκαν για την πατρίδα.
Με πρωτοβουλία του Υπουργού Αμυνας κύριου Φώτη Φωτίου μας κάλεσε όλους τους συγγενείς την περασμένη Παρασκευή για να μας το παρουσιάσουν. Παγώσαμε μόλις το είδαμε... Μας το παρουσίασαν ως τελεσίδικο. Μας έλουσε κρύος ιδρώτας... Οσα είδαμε ήταν ειλικρινά πολύ ξένα για μας... Τίποτα δεν θύμιζε στην θυσία των παιδιών και των συγγενών μας... Επικράτησε θυμός από τους συγγενείς - Δεν φταίνε οι διαγωνιζόμενοι και οι αρχιτέχτονες. Το τονίζουμε αυτό. Η οργή μας είναι αποκλειστικά και μόνο στην επιτροπή που έδωσαν τις οδηγείες..."
Σύμφωνα με πληροφορίες του ShowTime-cy υπήρξε απίστευτος θυμός μέσα στο Υπουργείο Αμυνας και μάλιστα θίχτηκε ο επικεφαλής του έργου ενώ ο Υπουργός ο κύριος Φωτίου επέβαλε την τάξη προσπαθώντας να ηρεμίσει τα πνεύματα. 

Τι ήταν όμως αυτό που ενόχλησε τους συγγενείς των 13 Ηρώων μας? Η κυρία Πόπη Χριστοφόρου μας λέει χαρακτηριστικά
Πρώτον το έργο ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ 13 ΗΡΩΩΝ
Δεύτερον ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ - ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ για να προλάβουμε άλλα χειρότερα λάθη στο ΜΕΛΛΟΝ. Δεν στέλνει μηνύματα ώστε να έρχεται στην μνήμη σου η τραγωδία. Θεωρούμε πως έγινε ή θα γίνει απλά μία "καλλιτεχνική" διαμόρφωση του χώρου. Δεν φαίνεται από το δρόμο καν. Σαν να μην υπάρχει. 

Τρίτον Αυτό το μνημείο είχε ονομαστεί από τον ΠΡόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στο μνημόσυνο 11 - 7 2013 στο Μαρί σε μνημείο Λογοδοσίας και Τιμής. Αυτό το έργο δεν σε παραπέμπει ούτε σε μνημέιο λογοδοσίας ούτε σε τιμής.... αλλά σε εξέδρα αερομοντελισμού που συνάμα όμως επαινώ τον αρχιτέχτονα αυτό για τον χρόνο που το έκανε. Δεν φταίει όμως ο άνθρωπος αυτός αλλά εκείνοι που τον... καθοδήγησαν".

"Αυτό που μας προβληματίζει για όλα όσα συνέβησαν είναι ο κρατήρας ή μήπως η θυσία των 13 ηρώων του Μαρί.. Είχαμε πει εμείς οι συγγενείς πως θα θέλαμε ένα εκκλησάκι αφιερωμένο στους νεομάρτυρες, ούτε μνημεία, ούτε τίποτα.. Ενα εκκλησάκι το οποίο ο κάθε περαστικός θα μπορούσε να προσεύχεται και να παίρνει μία Θεία δύναμη για να μπορέσει να προχωρά στη ζωή του.

 Ευχόμαστε να επανεξεταστεί το έργο και να μπει το εκκλησάκι, ένας χώρος σαν μουσείο για να μπουν τα τεκμήρια της πυροσβεστικής, τα θρύψαλα που βρέθηκαν στην έκρηξη για να διαβάζει ο κόσμος που το επισκέπτεται και να ενημερώνεται για το γεγονός που τράνταξε το παγκύπριο, για να μαθαίνουν και οι νέες γεννιές τι συνέβη εκεί και γιατί δημιουργήθηκε αυτός ο μνημιακός χώρος.
Ο κύριος Υπουργός μας άκουσε με μεγάλη αγάπη και πιστεύουμε ότι θα υλοποιηθούν όλα όσα ζητήσαμε."

Source : http://showtime-cy.blogspot.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου