Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Βγήκε λάδι και πάλι ο Π. Δημητριάδης - Δεν αποσύρθηκε η προσφυγή της ΚΤ στο Ανώτατο για Σταυρινάκη

Διαβάστε  για το «γαϊτανάκι» Κυβέρνησης – Πανίκου Δημητριάδη
- Ενίσχυσε τη νομική του ομάδα με τον Ανδρέα Αγγελίδη
- Πώς ενήργησε ο διοικητής για να μην αποσυρθεί η υπόθεση;
- «Το φυσούν και δεν κρυώνει» οι δύο εκτελεστικοί

Παρά τον ντόρο που προκλήθηκε, δεν αποσύρθηκε τελικά η προσφυγή της Κεντρικής Τράπεζας στο Ανώτατο κατά της απόφασης της Κυβέρνησης να παύσει τον υποδιοικητή Σπύρο Σταυρινάκη, με αποτέλεσμα ακόμη μια προσπάθεια περιθωριοποίησης του Δημητριάδης να πέσει.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.com.cy, η υπόθεση όχι μόνο δεν αποσύρθηκε, αλλά η Κεντρική Τράπεζα παρουσιάστηκε ενισχυμένη ενώπιον του Ανώτατου την περασμένη Πέμπτη.

Πώς όμως ενήργησε ο διοικητής ώστε να μην αποσυρθεί η υπόθεση;

Αμέσως μετά το ολονύκτιο θρίλερ στις 22 του περασμένου μήνα, σε μια συνεδρία του ΔΣ της Κεντρικής, που κράτησε πέραν των επτά ωρών και αφού αποφασίστηκε με 6 ψήφους υπέρ, μία αποχή και την έντονη διαφωνία του Δημητριάδη, να αποσυρθεί η προσφυγή της ΚΤ στο Ανώτατο κατά της απόφασης της Κυβέρνησης στις 9 Απριλίου, να παύσει τον υποδιοικητή, την άλλη ημέρα ο Κεντρικός Τραπεζίτης λειτούργησε αστραπιαία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του newsit.com.cy, ο Πανίκος Δημητριάδης ζήτησε νομική γνωμοδότηση από τον πρώην γενικό εισαγγελέα Αλέκο Μαρκίδη.

Ο κ. Μαρκίδης αποφάνθηκε ότι «δεν έχει εξουσία το ΔΣ της ΚΤ να τον αναγκάσει να αποσύρει την προσφυγή του ενώπιον του Ανώτατου», ως εκ τούτου μετά από αυτή την εξέλιξη, στις 7 του μήνα η ΚΤ παρουσιάστηκε ενισχυμένη ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου, με την εμφάνιση του έγκριτου νομικού Ανδρέα Αγγελίδη.

Ο κ. Αγγελίδης, συμπληρώνει τη δικηγορική ομάδα που εκπροσωπεί την ΚΤ, μετά την απόσυρση του νομικού Γιώργου Σεραφείμ, τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Την ΚΤ εκπροσωπεί επίσης και το δικηγορικό γραφείο του Ανδρέα Λαδά.

Το «γαϊτανάκι» δεν φαίνεται εντούτοις να τελειώνει σύντομα, διότι σε περίπτωση που το Ανώτατο αποφανθεί ότι ο υποδιοικητής Σπύρος Σταυρινάκης, δεν είναι όργανο ή Αρχή της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά μέρος της ΚΤ, οπότε και αποσύρεται η προσφυγή του ενώπιον του Ανώτατου, τότε θα συνεχίσει η προσφυγή της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία σύμφωνα με το άρθρο 139 του Συντάγματος αποτελεί Αρχή Κυπριακής Δημοκρατίας .

Source : www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου