Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Φωνή μαθητών κατά του ψευδοκράτους

Φωνή μαθητών κατά του ψευδοκράτους  

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, το 1983. Την ώρα που στα κατεχόμενα πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις, όπως κάθε χρόνο μαθητές και φοιτητές απείχαν από τα μαθήματά τους, με σκοπό να συμμετάσχουν στις αντικατοχικές εκδηλώσεις για την καταδίκη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές, κρατώντας ελληνικές και κυπριακές σημαίες, συγκεντρώθηκαν στην τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου και ακολούθως πραγματοποίησαν πορεία προς το γήπεδο του Ορφέα, στην περιοχή Χρυσαλινιώτισσας, φωνάζοντας συνθήματα, όπως η Κύπρος ανήκει στο Λαό της, “Κύπρος ενωμένη ποτέ νικημένη” κ.α.

Οι πρόεδροι της ΠΟΦΕΝ και της ΠΣΕΜ επέδωσαν καταδικαστικό ψήφισμα σε μέλη των Ηνωμένων Εθνών και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με πατριωτικά τραγούδια.

Κατά τη διάρκεια του καλλιτεχνικού προγράμματος, δεν έλειψαν και οι εντάσεις μεταξύ μελών της Πρωτοπορίας και της Προοδευτικής. Ωστόσο, με την επέμβαση ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν σε επιφυλακή.

Αντίστοιχες αντικατοχικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλε τις πόλεις.

Στο μεταξύ, και στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, μαθητικά κινήματα και το Μέτωπο Νεολαίου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, με πορείες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, καταδίκασαν τη μαύρη αυτή επέτειο για την Κύπρο.

Σημειώνεται ότι επί ποδός βρίσκόταν η αστυνομία, λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή όλων των εκδηλώσεων. Όλα κύλησαν ομαλά χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας.

Source : http://inandout.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου