Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Στο Δικαστήριο 4 Αραβες για τα πλαστά χαρτονομίσματα

Στο Δικαστήριο παρουσιάσθηκαν σήμερα οι τέσσερεις συλληφθέντες στην Πάφο αλλοδαποί, μετά την ανακάλυψη από την Αστυνομία σε οικία πλαστών χαρτονομισμάτων. Εναντίον τους διερευνώνται, όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, κατηγορίες για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παραχάραξη νομίσματος, κυκλοφορία παραχαραγμένου νομίσματος και άλλα αδικήματα.

Σε δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι "χθες, κατόπιν πληροφοριών στην Αστυνομία και αφού είχε εξασφαλισθεί δικαστικό ένταλμα, έγινε έρευνα σε συγκεκριμένο διαμέρισμα στην Πάφο, όπου ευρίσκονταν δύο αλλοδαποί ηλικίας 50 και 41 ετών και βρέθηκε το ποσόν των 50 χιλιάδων δολαρίων ΗΠΑ, ένας πύργος ηλεκτρονικού υπολογιστή και διάφορα έγγραφα τα οποία παραλήφθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις".

"Επίσης, έξω από την οικία, μέσα σε αυτοκίνητο", είπε ο κ. Αγγελίδης, "διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν ακόμα δύο πρόσωπα, αλλοδαποί, ηλικίας 21 και 38 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Αστυνομία".

"Κατά τις ανακρίσεις", πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας, "εξετάσθηκε μέρος των συγκεκριμένων χαρτονομισμάτων και διαπιστώθηκε ότι είναι πλαστά και αργότερα αναμένεται να εξετασθούν και τα υπόλοιπα".

"Εξεταζόμενοι από την Αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες εντός της οικίας δήλωσαν ότι ήσαν δικά τους τα χαρτονομίσματα, χωρίς να αναφέρουν οτιδήποτε άλλο".

"Θα γίνουν, επίσης", δήλωσε ο κ. Αγγελίδης, "εξετάσεις όσον αφορά την κατοχή του συγκεκριμένου ποσού και από πού προέρχονται τα χρήματα αυτά, έχει δε ιδιαίτερη σημασία το ότι ενεργήσαμε τάχιστα, προκειμένου να κατασχεθεί εγκαίρως αυτό το ποσόν και να μη προωθηθεί στην αγορά με τα συνεπαγόμενα προβλήματα".

Η Αστυνομία θα διερευνήσει επίσης το ενδεχόμενο εμπλοκής οιουδήποτε άλλου προσώπου, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, όπως είπε οκ. Αγγελίδης, διευκρινίζοντας πως όλοι οι συλληφθέντες είναι υπήκοοι τρίτης χώρας και, απο προκαταρκτικές έρευνες, φαίνεται ότι έχουν κατασκευασθεί εκτός Κύπρου, διερευνάται δε και η διαδρομή εισόδου τους στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Source : www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου