Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Στα δικαστήρια για €3,8 εκατ. από απαλλοτρίωση τ/κ γης

Διπλή εξέλιξη σημειώθηκε χθες γύρω από την υπόθεση της κατ' ισχυρισμόν κλοπής από Τουρκοκύπρια, ποσού 3,85 εκατομμυρίων ευρώ που προήλθε από απαλλοτρίωση τ/κ γης στα Πολεμίδια στην οποία ανηγέρθη ο οικισμός της Ασπρογής. Η πρώτη αφορά στο ότι η εκδίκασή της θα γίνει από Επαρχιακό Δικαστήριο στη Λάρνακα (είναι σήμερα ορισμένη) αντί από Κακουργιοδικείο, ενώ η δεύτερη αφορά στη διαδικασία αποπαγοποίησης των €3,85 εκατ. που ζήτησαν οι τρεις κατηγορούμενοι και άρχισε η ακρόασή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η Γενική Εισαγγελία μελέτησε και αίτημα δικηγόρου να αναστείλει την ποινική δίωξη εναντίον του Χρίστου Γεράνη 56 ετών από τη Λάρνακα, ο οποίος κατηγορείται ότι αποδέχθηκε ποσό 1,4 εκατ. ευρώ ενώ γνώριζε ότι ήταν κλοπιμαία περιουσία. Ωστόσο, δεν λήφθηκε απόφαση ενόψει εξελίξεων γύρω από την ακύρωση του διατάγματος ξεπαγώματος των 3,8 εκατ.

Οι εξελίξεις αυτές σημειώθηκαν χθες μετά από εκ νέου μελέτη της υπόθεσης υπό το φως επιστολών των δικηγόρων των κατηγορουμένων.

Για την επιστροφή της υπόθεσης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, λήφθηκαν υπόψη η αρχική εισήγηση της Αστυνομίας, η εισήγηση λειτουργού της Νομικής Υπηρεσίας που μελέτησε την υπόθεση και το ότι η υπόθεση καταχωρήθηκε εξ αρχής σε Επαρχιακό Δικαστήριο με βάση την απόφαση του προηγούμενου γ. εισαγγελέα. Επίσης, λήφθηκε υπόψη ότι στη μαρτυρία της 83χρονης παραπονούμενης εντοπίστηκαν κάποιες αντιφάσεις ως προς το κατά πόσον υπήρχε γραπτή ή προφορική συμφωνία για πώληση του ακινήτου.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι Μάμας Χατζηχριστοφής 69 ετών από την Αμμόχωστο και τώρα στη Λάρνακα δικηγόρος, Γεώργιος Κυπρή 66 ετών από τη Δερύνεια και Χρίστος Γεράνης 56 ετών από τη Λάρνακα. Παραπονούμενη είναι η Ηatidje Hamouza, 83 ετών, κάτοικος κατεχόμενης Μόρφου και ιδιοκτήτρια του τεμαχίου της Ασπρογής στην οποία δημιουργήθηκε ο ομώνυμος συνοικισμός.

Πήρε €4 εκατ. λιγότερα
Σύμφωνα με τις οκτώ κατηγορίες, ο Χατζηχριστοφής ως αντιπρόσωπος της Hamouza πήρε επιταγή της Κυπριακής Δημοκρατίας για την απαλλοτρίωση της γης της παραπονούμενης για το ποσό των €6 εκατ. την οποία εξέδωσε το Επαρχιακό Κτηματολόγιο Λεμεσού. Στις 5 Απριλίου 2011 μαζί με τον Κυπρή κατηγορούνται ότι έκλεψαν το ποσό των 3,85 εκατ. ευρώ, περιουσία της Hamouza.

Ο Κυπρής κατηγορείται ότι απέκτησε 1,5 εκατ. ευρώ τη στιγμή που γνώριζε ότι ήταν έσοδα από τη διάπραξη του γενεσιουργού αδικήματος της κλοπής υπό αντιπροσώπου.

Ο Χατζηχριστοφής κατηγορείται ότι απέκτησε το ποσό των 150.000 ευρώ ενώ γνώριζε ότι ήταν έσοδα από το γενεσιουργό αδίκημα της κλοπής ως αντιπρόσωπος της Hatidje Hamouza. Τέλος, ο Χατζηχριστοφής κατηγορείται ότι στις 5.4.2011 στη Λάρνακα με σκοπό την καταδολίευση χωρίς νόμιμη εξουσία, υπέγραψε για λογαριασμό της Hatidje Hamouza απόδειξη είσπραξης ανάληψης μετρητών για το ποσό των 3,85 εκατ. ευρώ και κατέθεσε το ποσό αυτό στον λογαριασμό του Κυπρή, υπογράφοντας την απόδειξη με το όνομα της Hamouza.

- Source : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου