Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Έρευνα: Σε ποια σχολεία θα στείλετε τα παιδιά σας; Σχολεία - εργοτάξια χωρίς διευθυντές! Κάθε πέρσι και καλύτερα - VIDEO

- Μεγάλος ο αριθμός των επικίνδυνων σχολείων που έχουν εργοτάξια
- Οι εργασίες αδύνατον να τελειώσουν μέχρι τη Δευτέρα
- Αρχίζει η νέα σχολική χρονιά και οι επιδιορθώσεις ακόμα συνεχίζονται
- Αποκλειστικές πληροφορίες κάνουν λόγο και για σχολεία που θα λειτουργήσουν χωρίς καθόλου διεύθυνση


Η έρευνα του newsit.com.cy για την παιδεία, ξεκίνησε από χθες και πρώτα ασχολήθηκε με το οικογενειακό βαλάντιο το οποίο παρά την οικονομική κρίση φαίνεται να επιβαρύνεται περισσότερο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Νέα επιτόπια έρευνα του newsit.com.cy καταδεικνύει ότι τα προβλήματα δεν περιορίζονται όμως μόνο σε θέματα οικονομίας και ωραρίου… Δυστυχώς η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Η συνέχεια λοιπόν στη χθεσινή έρευνα του newsit.com.cy σε σχέση με την νέα σχολική χρονιά θα προβάλλει, χωρίς καμουφλάζ την πραγματική εικόνα των σχολείων στη Λευκωσία, καταρρίπτοντας τον μύθο ότι στη νέα χρονιά που ξεκινά, «όλα βαίνουν καλώς και ομαλά, χωρίς να αποκλείονται», ως είθισται να λέγεται, «τα μικροπροβλήματα».
Σχολεία με μπετονιέρες, σκαλωσιές, διάσπαρτα μπάζα, φτυάρια, εργάτες, μηχανές και κλειστούς διαδρόμους είναι η ενδεικτική εικόνα που επικρατεί σε πολλά από τα σχολεία της Πρωτεύουσας, θέτοντας σε κίνδυνο όσους βρίσκονται εντός των χώρων τους.

Το newsit έθεσε το θέμα στους «Οργανωμένους Γονείς» οι οποίοι αρκέστηκαν στην χιλιοειπωμένη και προβλεπόμενη πλέον απάντηση ότι είναι αδύνατον να τελειώσουν τα εργοτάξια εντός της θερινής περιόδου, λόγω διακοπών ενώ το σημαντικό είναι να τηρούνται τα θέματα ασφάλειας με σκοπό να αποφευχθούν ατυχήματα κατά τη διάρκεια διαλλειμάτων ή εξωτερικών δραστηριοτήτων, ώρες που τα παιδιά βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του σχολείου.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι σε ποια κατάσταση βρίσκονται μερικά από τα σχολεία μας, τα οποία την Δευτέρα θα κατακλειστούν με χαρούμενα παιδάκια. Τα παιδιά μας όμως, λόγω κάκιστων χειρισμών θα παίζουν στους επικίνδυνους αυτούς χώρους, με σιδεριές και κάγκελα να προεξέχουν, με τεράστιες οικοδομές να χτίζονται ακριβώς δίπλα από τις σχολικές αίθουσες, παράγοντας σκόνη, ρύπους και θορύβους που θα αποσυντονίζουν μαθητές και δασκάλους.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ 4 ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ 3 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ



Το πάγωμα των προαγωγών δημιουργεί ένα μεγάλο χάσμα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων σαν μονάδες, εφόσον η μη ύπαρξη διοικητικού προσωπικού έχει σαν αποτέλεσμα πολλά θέματα που θα έπρεπε να τυγχάνουν αντιμετώπισης από διευθυντές ή βοηθούς διευθυντές να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν, καθώς δάσκαλοι και καθηγητές δεν δύνανται να αναλάβουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες του newsit, βοηθοί διευθυντές, οι οποίοι μπορούν να εκτελούν καθήκοντα διοίκησης στα σχολεία στα οποία είναι διορισμένοι, δυστυχώς το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας τους αποσπά σε θέσεις εκτός των σχολικών χώρων, όπως για παράδειγμα στην υλοποίηση προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου