Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Νίκη και ημιτελικός για τον Τζόκοβιτς

Στον 14ο συνεχόμενο ημιτελικό Grand Slam πέρασε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά τη νίκη του επί του Μικαιΐλ Γιούζνι στα προημιτελικά του US Open.

O Νο.1 τενίστας στον κόσμο έχασε το πρώτο του σετ στη διοργάνωση, ωστόσο κέρδισε με 6-3, 6-2, 3-6, 6-0 τον έμπειρο Ρώσο και έκλεισε πολύ ενδιαφέρουσα μονομαχία με τον Στάνισλας Βαβρίνκα. Ο 26χρονος Σέρβος προηγείται στο head to head με 12-2, ωστόσο η τελευταία τους συνάντηση στη Μελβούρνη ήταν επική και ο Νόλε είχε επικρατήσει στα πέντε σετ μετά από πεντάωρη μάχη!

Σε ό,τι αφορά το ματς με τον Γιούζνι, ο Τζόκοβιτς κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 και όλα έδειχναν ότι θα έφτανε σε άλλη μια νίκη σε straight sets. Ωστόσο ο 31χρονος τενίστας εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του (σε αντίθεση με τα πρώτα σετ όπου είχε 0/6 μπρέικ πόιντ), αλλά και τα λάθη του αντιπάλου του και μείωσε σε 2-1, για να ξαναμπεί στο ματς.

Ο Τζόκερ, όμως, επανήλθε δριμύτερος και καθάρισε το τέταρτο σετ σε 29 λεπτά, παίρνοντας το εισιτήριο για τον έβδομο σερί ημιτελικό του US Open. O περσινός φιναλίστ σημείωσε 32 winners και υπέπεσε σε 45 αβίαστα λάθη, ενώ ο Γιούζνι είχε 15 και 31 αντίστοιχα. Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα και Ναδάλ-Γκασκέ, λοιπόν, οι δύο ημιτελικοί, οι οποίοι θα διεξαχθούν αύριο (7/9).

Πηγή: http://ikypros.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου