Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

14 και 15 Σεπτεμβρίου τα πρώτα δωρεάν εργαστήρια

14 και 15 Σεπτεμβρίου τα πρώτα δωρεάν εργαστήρια της πλατφόρμας CHRYSALIS LEAP προς επίδοξους επιχειρηματίες

31 ομάδες από την Κύπρο, αλλά και από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, θα συμμετέχουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2013, στα πρώτα από μια σειρά εργαστηρίων της πλατφόρμας Chrysalis Leap, με σκοπό να μετατρέψουν τις ιδέες τους στον τομέα της αειφόρου ανάπτυξης σε βιώσιμες επιχειρήσεις.

Κατά το μήνα Ιούλιο, 65 ομάδες υπέβαλαν αίτηση για συμμετοχή στον πρώτο επιταχυντή ιδεών στην Κύπρο και μετά από μια σύντομη διαδικασία, επιλέχθηκαν 31 ομάδες αποτελούμενες από δύο έως τρία άτομα. Οι ομάδες αποτελούνται από άτομα ηλικίας 19 έως 58 ετών, από φοιτητές μέχρι καθηγητές πανεπιστημίων, και οι ιδέες εστιάζονται στους τομείς της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, της περιβαλλοντικής απορρύπανσης, της εξοικονόμησης ενέργειας και της προώθησης της αειφόρου ανάπτυξης.

«Ο απώτερος μας σκοπός είναι να μετατρέψουμε την ιδέα μας σε πραγματικότητα», δήλωσε ένας εκ των συμμετεχόντων, όταν ρωτήθηκε για το λόγο συμμετοχής του στα εργαστήρια της πλατφόρμας Chrysalis LEAP.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για την απήχηση που είχε μέχρι σήμερα η Chrysalis LEAP και είμαστε βέβαιοι ότι η προώθηση της επιχειρηματικότητας στον τομέα της πράσινης ενέργειας και της αειφόρου ανάπτυξης θα συνεισφέρει θετικά στην οικονομία της Κύπρου» δήλωσε ο Στέλιος Προκοπίου, συνιδρυτής της Chrysalis LEAP και Εγκεκριμένος Λογιστής.

Σκοπός των εργαστήριων είναι οι νεοσύστατες ομάδες να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις, διασυνδέσεις και καθοδήγηση, έτσι ώστε να είναι σε θέση να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε επενδυτές. Η όλη προσπάθεια στηρίζεται από τον Οίκο Ernst & Young (EY), ο οποίος είναι ο πλατινένιος χορηγός του προγράμματος για το 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Chrysalis LEAP στο www.chrysalisleap.com ή επικοινωνήστε με τον Δρα Αλέξανδρο Χαραλαμπίδη στο 99 174940.

Πηγή: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου