Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

"ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ" Η ΓΡΙΒΑ ΔΙΓΕΝΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΘΕΛΟΥΝ... ΚΑΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΟ

Λευκωσία: Κάμερες ή πλατό; Σ' αυτό το ερώτημα θα απαντήσει σήμερα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Συγκοινωνιών για επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή.

Για αντιμετώπιση του προβλήματος με τις κόντρες οχημάτων και της ηχορύπανσης αλλά και της οχληρίας, προωθείται η λύση με την τοποθέτηση κινητών καμερών. Ωστόσο, η λύση αυτή δεν φαίνεται να είναι η καλύτερη, αφού είναι ορατό το ενδεχόμενο οι επιτήδειοι να κρύβουν τους αριθμούς εγγραφής τα βράδια και να ξεφεύγουν από τις κάμερες. 

Για τα πλατό έχει εγείρει σοβαρές επιφυλάξεις το Τμήμα Οδικών Μεταφορών επειδή θεωρείται λεωφόρος ταχείας κυκλοφορίας, παρόλο που το όριο ταχύτητας είναι 50 χλμ. Σήμερα αναμένεται ο δήμαρχος Έγκωμης, Ζαχαρίας Κυριάκου, να καταθέσει τις απόψεις του αλλά και να προτείνει λύσεις για απάμβλυνση των προβλημάτων των κατοίκων. 

 Στη συγκεκριμένη λεωφόρο έχουν χαθεί αρκετές ζωές λόγω της υπερβολικής ταχύτητας, ενώ μέχρι τώρα δεν έχουν παρθεί αποφάσεις που να δίνουν λύσεις. Ενδεικτικό του προβλήματος είναι πως σε ελέγχους της Τροχαίας με τη ΜΜΑΔ και την ΥΚΑΝ τις τελευταίες ημέρες, καταγγέλθηκαν 173 οδηγοί κυρίως για υπερβολική ταχύτητα, για ληγμένη άδεια οδηγού και μη κατοχή πιστοποιητικού ασφάλισης. Επίσης κατακρατήθηκαν 15 μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού.

Πηγή: http://showtime-cy.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου