Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ATP: Έπαιξε σαν... Φέντερερ!

Πραγματοποιώντας εμφάνιση top5 τενίστα, ο Στάνισλας Βαβρίνκα "κατάπιε" τον υπερασπιστή του τίτλου και ιδιαίτερα απογοητευτικό, Άντι Μάρει και με straight sets (!) νίκη επί του Σκωτσέζου, πήρε το τρίτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του US Open, όπου θα πραγματοποιήσει και την πρώτη του εμφάνιση σε 4αδα Grand Slam διοργάνωσης!!!

Οι Ελβετοί θα έχουν έναν επιπλέον λόγο να παρακολουθήσουν το τέλος του US Open, παρά τον αποκλεισμό του αγαπημένου τους Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Στάνισλας Βαβρίνκα, συνέχισε την εκπληκτική του κούρσα στη Νέα Υόρκη και πέτυχε, δίχως αμφιβολία, τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του με την οποία ετοιμάζεται να δώσει τον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam τουρνουά.

Το Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Άντι Μάρει τον οποίον κέρδισε ξεκάθαρα με 6-4, 6-3, 6-2 και προκρίθηκε στους "4" καλύτερους του τελευταίου Major της χρονιάς, εκεί όπου θα περιμένει το νικητή του τελευταίου προημιτελικού Τζόκοβιτς-Γιούσνι.

Ήταν η πρώτη νίκη του Βαβρίνκα σε προημιτελική φάση Grand Slam, μετά από τρεις αποτυχημένες απόπειρες, με τον 28χρονο Ελβετό να διανύει μακράν την καλύτερη περίοδο και να παίζει το καλύτερο τένις της καριέρας του.

Προερχόμενος απ'την επίσης εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη στον 4ο γύρο επί του πολύ δύσκολου αντίπαλου, Τόμας Μπέρντιχ, ο Βαβρίνκα έπαιξε εμπνευσμένο τένις και κυριάρχησε κατά κράτος του Αντι Μάρει, ειδικά από τη στιγμή που κατέκτησε με συγκλονιστικό τρόπο το εναρκτήριο σετ του προημιτελικού.

Με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς, ο Βαβρίνκα κατάφερε να περιορίσει σε παθητικό ρόλο τον Σκωτσέζο αντίπαλό του και βγάζοντας 30 winners παραπάνω απ'τον Μάρει (!!), έφτασε στην σπουδαία νίκη μετά από 2 ώρες και 15 λεπτά αγώνα στο Arthur Ashe Stadium.

Ήταν τόσο καθολική η επικράτηση του Βαβρίνκα, σε όλους τους τομείς, που ο Άντι Μάρει, ένας απ'τους κορυφαίους στις επιστροφές στο tour, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ούτε καν ευκαιρία για break σε ολόκληρο το ματς, σε αντίθεση με τον Βαβρίνκα ο οποίος είχε 11 break points και εκμεταλλεύτηκε τα τέσσερα από αυτά, από ένα στα δύο πρώτα σετς και δύο στο 3ο και.. φαρμακερό.

To 1o σετ ήταν και το πιο αμφίρροπο, με τον Βαβρίνκα να πετυχαίνει το καθοριστικό break στο 10ο game (6-4), μετά από 15 λεπτά συναρπαστικής μάχης και ενώ ο Μάρει είχε καταφέρει να σώσει 6 set points του Ελβετού!

Η συνέχεια ήταν πιο ελεγχόμενη για τον Βαβρίνκα ο οποίος τελείωνε μπάλες από τη βασική γραμμή αλλά κι απ'το φιλέ, με τον Μάρει κάθε φορά που προσπαθούσε να επιτεθεί να δείχνει ανήμπορος να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του.

Το break του Σταν στο 6ο game (4-2) ήταν αρκετό για να του δώσει προβάδισμα με 2-0 σετ ενώ με δύο breaks στο 3ο (2-1) και 7ο game (5-2) του 3ου σετ, σφράγισε την πολύ μεγάλη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά του US Open!

"Νιώθω απίστευτα για τον πρώτο μου ημιτελικό και ειδικά εδώ. Ήταν τρελό ματς για μένα και να κερδίσω στα τρία σετς τον Άντι, είναι απίστευτο. Το 1ο σετ δεν ήταν καθόλου εύκολο, είχε αρκετό αέρα. Ήταν πολύ σημαντικό για την αυτοπεποίθησή μου το 1ο σετ. Προσπάθησα να συγκεντρωθώ στο παιχνίδι μου στο τέλος και να κλείσω το ματς" είπε ο Βαβρίνκα στον Μπραντ Τζίλμπερτ μέσα απ'το Arthur Ashe.



Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου