Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Μεξικό: Εκπαιδευτικοί απέκλεισαν το διεθνές αεροδρόμιο

Περίπου 2.500 εκπαιδευτικοί έκλεισαν χθες το απόγευμα την κεντρική λεωφόρο που οδηγεί στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης του Μεξικού, διαδηλώνοντας κατά της νέας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο.

Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να διευκολύνουν τη μετάβαση των επιβατών στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου, οι πτήσεις δεν επηρεάστηκαν από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Οι διαδηλωτές, από διάφορα μέρη της χώρας, κινητοποιήθηκαν μετά από κάλεσμα του συντονιστικού τους όργανου, CNTE,.

Στις 23 Αυγούστου οι διαδηλωτές είχαν μπλοκάρει την πρόσβαση στο αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού για περισσότερο από εννέα ώρες, με συνέπεια 4000 επιβάτες, να ταλαιπωρηθούν αλλά αυτή τη φορά, «ήμασταν πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι για να μειώσουμε την ταλαιπωρία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Διαδηλωτές εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν διαδηλώσεις από την αρχή του έτους, αλλά τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν εστιάσει τη δράση τους στην πρωτεύουσα του Μεξικού.

Η μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση προβλέπει τακτική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από την οποία μπορεί να εξαρτηθεί η μισθολογική τους κατάσταση, η διάρκεια της σταδιοδρομίας τους ή η διατήρηση της θέση τους.

Πηγή: http://ikypros.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου