Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ξενοδοχεία και εστιατόρια – φαντάσματα στην τουριστική περιοχή Πύλας - Τι να αναμένουμε άλλο για να κατεδαφιστούν; (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Πονοκεφαλιάζει το Κοινοτικό Συμβούλιο Πύλας η ύπαρξη των εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων και εστιατορίων της τουριστικής περιοχής. Χωρίς αποτέλεσμα παραμένουν οι επίμονες προσπάθειες του κοινοτικού συμβουλίου για κατεδάφιση τους.

Πονοκέφαλο προκαλούν στο Κοινοτικό Συμβούλιο Πύλας τα ερειπωμένα ξενοδοχεία και εστιατόρια που εντάσσονται στην τουριστική περιοχή του. Τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια – φαντάσματα παρουσιάζουν αλγεινή εικόνα αφού έχουν αφεθεί στο έλεος του θεού και του χρόνου παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε μια από τις πολυσύχναστες και τουριστικές περιοχές της Λάρνακας, αυτή του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας.




Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων και εστιατορίων μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο, αφού πλέον η περιοχή έχει παραμεληθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Τα υποστατικά- φαντάσματα προκαλούν άσχημη εικόνα τόσο στους ντόπιους ιδιαίτερα ωστόσο στους τουρίστες που επισκέπτονται και αρκετούς από αυτούς διαμένουν στην περιοχή, γεγονός το οποίο προβληματίζει και απασχολεί έντονα το Κοινοτικό Συμβούλιο της Πύλας καθώς και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας οι οποίοι επανέφεραν στο προσκήνιο το μείζον θέμα κατεδάφισης των εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων της περιοχής αμέσως μετά το φρικτό φονικό του 46χρονου Άγγελου Φαίδωνος που έγινε στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Beau Rivage, τον περασμένο Αύγουστο.



Σε δηλώσεις του στην κάμερα του newsit.com.cy o κοινοτάρχης της Πύλας, Σίμος Μυτίδης, ανέφερε ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο παραμένει με δεμένα τα χέρια σε ότι αφορά την κατεδάφιση αλλά και τον καθαρισμό των ερειπωμένων υποστατικών αφού πρόκειται για ιδιωτικές περιοσίες. Όπως ανέφερε, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, οι ιδιοκτήτες των εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων δεν φαίνεται να αποφασίζουν να τ’ ανακαινίσουν ώστε να μπορούν να τα επαναλειτουργήσουν, και για τον λόγο αυτό έχουν ζητήσει την έκδοση διατάγματος για την άμεση κατεδάφισή τους.



Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου