Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΡΑΓΙΚΟ ΚΥΠΡΟΣ 2013 - ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ... ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Τη διακοπή της δωρεάν παροχής φαρμάκων σε καρκινοπαθείς, κατήγγειλε ο αιματολόγος ογκολόγος Γεώργιος Μαρκουλλής, καλώντας το Υπουργείο Υγείας να δώσει απαντήσεις, καθώς, όπως είπε, τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η ζωή ασθενών.
Tο Υπουργείο Υγείας κατήγγειλε δημοσίως ο ειδικός αιματολόγος και ογκολόγος Γεώργιος Μαρκουλλής, υποστηρίζοντας ότι επιβραδύνει και ακολούθως σταματά τη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων σε καρκινοπαθείς, με ότι αυτό συνεπάγεται. Οι ασθενείς είπε, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και ζήτησε δημοσίως απαντήσεις από τους αρμοδίους.

Οι καταγγελίες έγιναν στην παρουσία της εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, Μυρτώς Αζίνα, η οποία έδωσε μια πρώτη απάντηση. «Στην Κύπρο λόγω της Τρόικα, αντιμετωπίζουμε το θλιβερό φαινόμενο να διακόπτεται η θεραπεία ασθενών με χρόνια νοσήματα, μεταξύ των οποίων και οι καρκινοπαθείς. Υπάρχει πρόβλημα. 

Ισως είμαι ο πρώτος που το φέρνω στην επιφάνεια, αλλά είναι μία φωνή απόγνωση», κατήγγειλε ο κύριος Μαρκουλλής. Η κυρία Αζίνα είπε: «Ο γιατρός ξέρει καλύτερα από όλους ότι έχει θεραπείες που κοστίζουν 50 χιλιάδες Ευρώ. Αυτό όμως ισχύει για ορισμένους ασθενείς. Οπότε αντιλαμβάνεστε πως σε αυτόν τον τομέα ίσως γίναμε λίγο πιο αυστηροί, αλλά η αρχή είναι εκεί ότι οι ασθενείς, οι καρκινοπαθείς, θα παίρνουν τα φάρμακα δωρεάν.»

Και απάντησε ο κύριος Μαρκουλλής: «Εγώ σας λέω στην πράξη τι αντιμετωπίζω σήμερα, κυρία Αζίνα. Δεν σας μιλώ για το τι θεωρητικά λέγεται και τι δε λέγεται… Ισως να μην επηρεάζονται τόσο οι ασθενείς του δημόσιου τομέα, αλλά στον ιδιωτικό τομέα οι άνθρωποι πεθαίνουν.» Η κυρία Αζίνα δεσμεύτηκε ότι τις καταγγελίες του κυρίου Μαρκουλλή, θα τις διαβιβάσει στον Υπουργό. Ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, Πέτρος Πετρίδης, με τον οποίο και επικοινώνησε ο ΑΝΤΕΝΝΑ, έκανε λόγο για ανακρίβειες και επιφυλάχθηκε να δώσει αναλυτικά απαντήσεις αύριο.

Πηγή: http://showtime-cy.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου