Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ATP - 2ος τίτλος για Σιμόν στη Μετς

Ζιλ Σιμόν δεν επέτρεψε στον συμπατριώτη του Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά να κάνει το three-peat στο Moselle Open και με μια καθαρή νίκη επί του υπερασπιστή του τίτλου στον Κυριακάτικο τελικό, πανηγύρισε τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του στη Μετς και 11ο συνολικά στην καριέρα του.

Πιο έτοιμος απ'τον αντίπαλό του που προερχόταν από μεγάλο διάστημα απουσίας λόγω τραυματισμού, ο Ζιλ Σιμόν ήταν ο μεγάλος νικητής του Γαλλικού εμφυλίου στον τελικό του Moselle Open την Κυριακή στη Μετς, επικρατώντας σχετικά ελεγχόμενα με 2-0 σετ του Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά.

Το Νο2 του ταμπλό που αγωνίστηκε στο τουρνουά με wild card, εμφανίστηκε σοβαρός και πειθαρχημένος και έφτασε στην τελική επικράτηση με 6-4, 6-3 επί του δις υπερασπιστή του τίτλου (2011-12), πανηγυρίζοντας τον δεύτερο τίτλο στη Μετς μετά το 2010.

Ο 28χρονος Γάλλος, Νο16 της παγκόσμιας κατάταξης, έσωσε τα τέσσερα απ'τα πέντε break points που δημιούργησε ο αντίπαλός του ενώ ο ίδιος αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός στις ευκαιρίες του, πετυχαίνοντας τέσσερα breaks σε πέντε προσπάθειες.

Έτσι, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο τίτλος του πρωταθλητή στο indoor τουρνουά της Μετς έμεινε σε Γαλλικά χέρια, με τον Γκάελ Μονφίς να κατακτά το τρόπαιο το 2009, τον Σιμόν να κερδίζει το 2010 ενώ τα δύο τελευταία χρόνια ο Τσονγκά φτάνει στον τίτλο.

Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου