Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Τηλεφωνήθηκαν Αναστασιάδης, Κριστίν Λαγκαρντ και Μάριο Ντράγκι την Παρασκευή

Τηλεφωνικές συνομιλίες με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και τον αρμόδιο επίτροπο οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν είχε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, η οποία επεσήμανε πως οι συνομιλίες έγιναν σε πολύ καλό κλίμα.

Ιδιαίτερα για τη συνομιλία με την Κριστίν Λαγκάρντ, ανέφερε πως ο Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την πρόοδο που παρουσίασε η Κύπρος στην πρόσφατη επιθεώρηση.

Είπε πως η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου διήρκεσε ελάχιστη ώρα, καθώς τα μέλη του ήταν ικανοποιημένα από την έκθεση προόδου.

Η ίδια πηγή δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των συνομιλιών του Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτε να επιβεβαιώσει αν σ’ αυτές έγινε συζήτηση για τον πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Πανίκο Δημητριάδη. Είπε ωστόσο πως όταν χρειαστεί, θα εξηγηθούν οι λόγοι για όσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πράξει στο πλαίσιο των συνταγματικών του δικαιωμάτων.

Source : http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου