Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ATP - Το (πανη) γύρισε ο Γκούλμπις

Έρνεστς Γκούλμπις έμεινε με σετ και με break κάτω στον τελικό του St.Petersburg Opn κόντρα στον Γκιγέρμο Γκαρσία Λόπεζ όμως με μια σπουδαία αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 2-1 σετ και να πανηγυρίσει τον 4ο τίτλο της καριέρας του και πρώτο εκτός Αμερικανικού εδάφους.

Αν και δεν ξεκινησε καθόλου καλά στο ματς τίτλου της Αγίας Πετρούπολης, ο Έρνεστς Γκούλμπις ανασυγκροτήθηκε στη συνέχεια και ολοκλήρωσε την εντυπωσιακή ανατροπή του σκορ και μάλιστα με θριαμβευτικό τρόπο.

Ο 25χρονος Λετονός, Νο36 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε με 3-6, 6-4, 6-0 του Γκιγέρμο Γκαρσία Λόπεζ και στέφθηκε πρωταθλητής για δεύτερη φορά φέτος, μετά τον τίτλο στο Delray Beach τον περασμένο Φλεβάρη ως qualifier.

Το Νο6 του ταμπλό στο St.Petersbur Open, αιφνιδιάστηκε από το πολύ καλή ξεκίνημα του αντιπάλου του με τον 30χρονο Ισπανό να παίζει εμπνευσμένο τένις και να κυριαρχεί στην κεντρική αρένα της Αγίας Πετρούπολης.

Έχοντας προβάδισμα με σετ και ξεκινώντας με break στο δεύτερο κομμάτι, έδειξε να βρίσκεται στο σωστό δρόμο για τον τίτλο στο indoor 250αρι τουρνουά, όμως δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την αντεπίθεση του Λετονού ο οποίος αφού ανέτρεψε το break, πέτυχε και νέο στη συνέχεια για να ισοφαρίσει με 6-4 στο 2ο σετ.

Συνεχίζοντας πολύ δυναμικά και έχοντας εξαντλήσει τον Γκαρσία Λόπεζ, ο Γκούλμπις ξεκίνησε με break στο 3ο σετ και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω, κατακτώντας το καθοριστικό σετ με μηδέν.

Ο Γκούλμπις πραγματοποιεί την καλύτερή του σεζόν στο tour φέτος καθώς ξεκίνησε εκτός top100 τη χρονιά και μετά τη νέα επιτυχία του στη Ρωσία αναμένεται να μπει μέσα στους 30 καλύτερους της κατάταξης.

Αυτός ήταν ο 4ος τίτλος καριέρας για τον ταλαντούχο Λετονό, μετά τους δύο στο Delray Beach (2008, 2013) και στο Λος Άντζελες (2011).

Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου