Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Απλά και ωραία – Στην κορυφή η Ανόρθωση με «τεσσάρα»!

Χωρίς να εντυπωσιάσει έχοντας όμως ουσία και τρομερή αποτελεσματικότητα, η Ανόρθωση επικράτησε με 4-0 της Αλκής στο ΓΣΖ. Αλέξα, Φοφανά, Κάλβο και Κολαούτι οι σκόρερ.

Α΄ Μέρος

Χωρίς ιδιαίτερες φάσεις η Ανόρθωση κατάφερε να σκοράρει δύο φορές και να «καθαρίσει» ουσιαστικά το παιχνίδι.
Η «Κυρία» έλεγχε το ρυθμό (που ήταν αργός), είχε την κατοχή δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου, ενώ ήταν άκρως αποτελεσματική.

Στο 19ο λεπτό, στην πρώτη ουσιαστική φάση της Ανόρθωσης ήρθε και το πρώτο γκολ. Ο Γκονζάλο Γκαρσία εκτέλεσε με γέμισμα φάουλ από δεξιά, ο Κολαούτι έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Αλέξα από κοντά δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στο πλεκτό του Στυλιανού, με το κεφάλι του.

Το 1-0 χαλάρωσε τα πόδια των παικτών του Ζόρζε Κόστα, οι οποίοι πιέζοντας ψηλά υποχρέωναν την Αλκή σε βεβιασμένα λάθη. Και από ένα τέτοιο έγινε το 2-0.

Στο 42΄ οι αμυντικοί της Αλκής προσπάθησαν να γυρίσουν την μπάλα στον τερματοφύλακά τους, ο Φοφανά μπήκε στην πορεία, «έκλεψε» την μπάλα και δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το δεύτερο γκολ για την ομάδα του.

Η μοναδική καλή φάση της Αλκής, ήρθε στο 44΄ όταν ο Δημητρίου έκανε το διαγώνιο σουτ, με τον Πατρόνιακ να προσπαθεί με προβολή να μπει στον τροχιά της μπάλας, δεν τα κατάφερε όμως και αυτή πέρασε εκτός γηπέδου.

Β΄ Μέρος

Αλλαγμένη προς το καλύτερο παρουσιάστηκε η Αλκή στην επανάληψη. Η ομάδα του Κώστα Καϊάφα έγινε επιθετική και μέχρι το 55΄ απείλησε για την ισοφάριση, ο Βαλβέρντ όμως ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του.

Η πίεση της Αλκής ωστόσο δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς αντί η ομάδα της Λάρνακας να μειώσει, στο 73ο λεπτό έγινε το 3-0 για την Ανόρθωση. Ο Φοφανά, που ήταν ιδιαίτερα δραστήριος σε όλο το παιχνίδι έκανε την όμορφη ενέργεια και με σέντρα ακριβείας βρήκε τον αμαρκάριστο Κάλβο ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 3-0.

Το τέρμα του Ισπανού, «έριξε» την ψυχολογία των παικτών της Αλκής και εννέα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ρομπέρτο Κολαούτι να χριστεί σκόρερ και πάλι με κεφαλιά. Το 4-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Η Ανόρθωση με αυτή της τη νίκη ανέβηκε εκ νέου στην κορυφή, καθώς διατηρώντας το απόλυτο ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με την ΑΕΛ, την οποία υποσκελίζει λόγω καλύτερου συντελεστή τερμάτων.

Η Αλκή «κόλλησε» στο -6βαθμούς χωρίς να έχει ακόμη βαθμολογικό κέρδος.

Source : http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου